2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Soros behálózta az LMP-t is

Aki eddig azt gondolta, hogy az LMP – nevéhez hűen – más politikát képvisel, mint a balliberális oldal többi pártja, az hatalmasat téved. Az LMP ugyanis több szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz. A párt egyetlen EP-képviselője, Meszerics Tamás pedig hivatalosan is Soros egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számít Brüsszelben. 
Több szálon kapcsolódik egymáshoz Soros György és az LMP. Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje több olyan uniós biztossal is találkozott, akik gondolkodás nélkül hajtják végre a Soros-tervet. Az LMP egyetlen EP-képviselője, Meszerics Tamás pedig hivatalosan is Soros egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számít Brüsszelben. Meszerics korábban azt sem támogatta, hogy az unió szigorítson a terrorvédelmi intézkedésein – írja az origo.hu.
Még november elején került nyilvánosságra, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon, és Magyarországot támadták. Szél egyik tárgyalópartnere az a Vera Jourová volt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozgat Soros Györggyel, és elismerte, hogy az EU lépéseit a Soros-hálózat értékei motiválják.


MTI Fotó: Beliczay László

Jourová Magyarország megbüntetését követelte, és bírálta a migránspárti Soros-szervezeteket érintő átláthatósági törvényt is. Szél Bernadett Soros egy másik szövetségesével, Corina Cretuval is találkozott.

November 27-én találkozó volt Szél és Philippe Lamberts között, aki Soros György megbízható szövetségeseként minden lehetséges alkalommal támadta Magyarországot. Az Európai Parlament zöldpárti frakciójának vezetője korábban uniós vizsgálatot követelt a magyar bevándorláspolitika miatt, és a migránsok betelepítésének híve. Szél Bernadett egyébként még 2002-ben a Soros György által is pénzelt Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezet programvezetőjeként dolgozott.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Hadházy botrányai
Nemcsak Soros miatt, hanem korrupciótól is bűzlik az LMP. Hadházy Ákos társelnökhöz ugyanis meglehetősen sok gazdasági botrány kötődik. Az Origo számolt be elsőként arról, hogy Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében. A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek