2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Soros szervezete inkább egy terroristának hisz

A Sors György által pénzelt Helsinki Bizottság inkább hisz egy magát politikai üldözöttnek valló terroristának, mint a hivatalos török bírósági ítéleteknek. A kurd Hasan Kilicet az iratok szerint terrorizmussal vádolják, továbbá másik két testvérét még mindig körözik – írja a Magyar Idők.

A terrorizmus miatt két ítélettel is sújtott Hasan Kilic állításait az üldöztetéséről semmi sem támasztja alá, ennek ellenére a Helsinki Bizottság felkarolta az ügyét. Semmilyen hivatalos irat nem támasztja alá állítását, de még egy tanút sem tudott bemutatni, aki igazolná, miszerint ő politikai üldözött.


Ezzel szemben a magyar hatóság hivatalosan is értesítve lett arról, hogy Törökországban elítélték a férfit és körözik, mert katonaszökevény, ráadásul a török csendőrség terroristákról közzétett körözési listáján Hasan Kilicen kívül még két másik Kilic neve is szerepel.

A Soros jogvédő szervezete által védett Kilic a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál tett meghallgatásakor is számtalanszor utalt rá, hogy a kurdok közül csaknem mindenki a Kurd Munkáspárt (PKK) tagja, fegyveres harcokban vesz részt, és az ő testvérei is voltak már börtönben emiatt.


A kurd férfi egyébként még 2006-ban szökött migránsként Magyarországra hamis iratokkal. Mivel terrorizmus vádpontban bűnösnek találták, a nemzetközi jog nem tekinti politikai üldözötteknek, és így őket nem illeti meg a menedékjog sem.

A törökországi ítéletek szerint Hasan Kilic egy PKK-s kurd terrorista, aki gazdasági célból szökött hazánkba. Az eddig megismert iratok szerint a hatóságokat megtévesztve azt állítja, hogy politikai üldözött volt Törökországban, és hogy ő soha semmilyen fegyveres vagy terrorcselekményben nem vett részt, ami kézenfekvő, hogy ez egy nagy hazugság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.