EUR: 311,24 Ft
CHF: 264,95 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Soros szervezete inkább egy terroristának hisz

A Sors György által pénzelt Helsinki Bizottság inkább hisz egy magát politikai üldözöttnek valló terroristának, mint a hivatalos török bírósági ítéleteknek. A kurd Hasan Kilicet az iratok szerint terrorizmussal vádolják, továbbá másik két testvérét még mindig körözik – írja a Magyar Idők.

A terrorizmus miatt két ítélettel is sújtott Hasan Kilic állításait az üldöztetéséről semmi sem támasztja alá, ennek ellenére a Helsinki Bizottság felkarolta az ügyét. Semmilyen hivatalos irat nem támasztja alá állítását, de még egy tanút sem tudott bemutatni, aki igazolná, miszerint ő politikai üldözött.


Ezzel szemben a magyar hatóság hivatalosan is értesítve lett arról, hogy Törökországban elítélték a férfit és körözik, mert katonaszökevény, ráadásul a török csendőrség terroristákról közzétett körözési listáján Hasan Kilicen kívül még két másik Kilic neve is szerepel.

A Soros jogvédő szervezete által védett Kilic a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál tett meghallgatásakor is számtalanszor utalt rá, hogy a kurdok közül csaknem mindenki a Kurd Munkáspárt (PKK) tagja, fegyveres harcokban vesz részt, és az ő testvérei is voltak már börtönben emiatt.


A kurd férfi egyébként még 2006-ban szökött migránsként Magyarországra hamis iratokkal. Mivel terrorizmus vádpontban bűnösnek találták, a nemzetközi jog nem tekinti politikai üldözötteknek, és így őket nem illeti meg a menedékjog sem.

A törökországi ítéletek szerint Hasan Kilic egy PKK-s kurd terrorista, aki gazdasági célból szökött hazánkba. Az eddig megismert iratok szerint a hatóságokat megtévesztve azt állítja, hogy politikai üldözött volt Törökországban, és hogy ő soha semmilyen fegyveres vagy terrorcselekményben nem vett részt, ami kézenfekvő, hogy ez egy nagy hazugság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.