EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Soros teljes erővel beszállt a magyar választási kampányba

A Fidesz szóvivője szerint Soros György pénteken megjelent cikkével egyértelművé tette, hogy teljes erővel beszállt a magyar választási kampányba.

Puskás Imre budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Soros György nyilatkozatának – amelyben a milliárdos üzletember a kormány ellene folyó kampányának fejleményeire reagált – az az üzenete, hogy a magyar kormány és a magyar nép áll leginkább útjában a “Soros-terv” végrehajtásának.


Soros György “odáig ment”, hogy a magyar emberek véleményét, a nemzeti konzultáció eredményét is “semmibe vette” – fogalmazott a Fidesz szóvivője. Szerinte Soros is látja, hogy a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció és annak eredménye minden eddiginél veszélyesebb számára, hiszen az akció rekord magas részvétellel zajlott. Ez pedig azt jelenti: a magyar emberek nem fogják szó nélkül hagyni a “Soros-terv” végrehajtását, nem fogják szó nélkül hagyni, hogy migránsok árasszák el Európát – mondta.

Soros is tudja – folytatta Puskás Imre -, hogy a nemzeti konzultáció neki és a bevándorláspárti brüsszeli politikusoknak veszélyes precedenst teremthet. Hiszen az emberek véleményt mondhattak a kötelező betelepítésről, valamint a “Soros-tervről”, és azt látni, hogy Európában is az emberek egyre inkább támogatják a magyar kormány bevándorláspolitikáját, a szakadék pedig egyre nagyobb Soros, a brüsszeli bevándorláspárti politikusok és az európai emberek véleménye között – fejtette ki.


A politikus idézett egy 11 európai országra kiterjedő minapi közvélemény-kutatást, amely szerint a közép-európai államokban 10-ből 8 ember ellenzi a migrációt.

A szóvivő szerint a Soros Györgyöt és a brüsszeli bevándorláspárti politikusokat jellemző gondolkodásmód szögesen szemben áll azzal, amit Európában az emberek gondolnak a migrációról.

Azt is mondta, hogy az elmúlt időszak történései azt igazolják: az Európai Parlament többsége és az Európai Bizottság felsorakozott a “Soros-terv” mögé.

Puskás Imre hozzátette: miközben Soros György támadja a nemzeti konzultációt, a magyar emberek hangját, aközben “saját tevékenységét igyekszik fényezni”, pedig “hatalmas vagyonát spekulációval, mások gazdasági tönkretételével érte el”. Megjegyezte: amikor Soros dollármilliárdokkal támogatja a civil szervezeteket, a médiát, akkor valójában “politikai befektetést folytat”.

A Jobbikot érintő számvevőszéki vizsgálatról a kormánypárt szóvivője kérdésre azt mondta: a Jobbiknak is be kell tartania a pártokra vonatkozó jogszabályokat.

A nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok kézbesítését firtató felvetésre Puskás Imre azt válaszolta: nem kizárt, hogy ez helyenként és időnként plusz feladatokat jelent, de biztos benne, hogy a Magyar Posta ezt jó munkaszervezéssel meg fogja oldani.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.