EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület

Sürgősségi részleget fejlesztenek a Dél-pestiben

Rendkívüli pénzügyi támogatást kap a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. A 125 millió forintot a sürgősségi betegellátáshoz tartozó részlegek felújítására költhetik.

Az MTI tájékoztatásából kiderül, hogy ezt a kormányzati támogatást a fenntartó vis maior keretén és az Egészséges Budapest Program kórházakra eső forrásain felül kapja meg az intézmény ahhoz, hogy a gyógyító munka zavartalan legyen.


Naponta száz beteg fordul meg a sürgősségi osztályon (Fotó: Máté Krisztián)

Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc kórház főigazgatója elmondta, az intézmény 380 ezer ember ellátásáért felelős, a sürgősségi osztályon naponta körülbelül száz beteg fordul meg. A most kapott támogatásból többi között külön mentőbejáratot, új betegfektető szobákat, a beteghordó ágyaknak külön tárolóhelyiséget alakítanak ki, növelik és komfortosítják a nővérszobát, minden szobában oxigénhálózatot építenek ki, klimatizálnak egyes helyiségeket, illetve javítják a várók szellőztetését is. A sajtótájékoztatón elhangzott, a fejlesztések tovább folytatódnak, így 2017–2026 között a fővárosi és Pest megyei intézményhálózatra nagyságrendileg 700 milliárd forint jut az Egészséges Budapest Program keretében.

Kapcsolódó Cikkek