2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb I.kerület II.kerület

Szalóki Ági: Kellenek a Mamintihez hasonló közösségi kuckók!

Alig két hónapja, hogy a Keleti Károly utca 11. szám alatt megnyílt a Maminti Kuckó, de már kis és nagy törzsvendégei is vannak ennek a különleges családi közösségi helynek. Az itt élő Szalóki Ági is meglátogatta a Mamintit és mesélt a gyerekeknek.

Szalóki Ági nemrégiben Liszt-díjat vett át a Zeneakadémián, a Mamintibe azonban mesélni jött a gyerekeknek. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az énekesnő milyennek találja ezt a közösségi kuckót.


– Több, a Mamintihez hasonló helyen jártam már, és van ezeknek a helyeknek egy közös jellemzője: nagyjából egy korosztályt szólítanak meg, családiasak, bensőséges, csendesebb időtöltést kínálnak – mondta a Lokál Extrának Szalóki Ági. Az énekesnő hozzátette, az ilyen kuckók jellemzően a közvetlen környezetük lakóközösségére fókuszálnak, és ez nagyon fontos.

– Nagyon hiszek a kisközösségek erejében, ezért nagyon szimpatizálok minden ilyen kezdeményezéssel. Az itt kialakuló kapcsolatok hasznosak, értékesek és hatékonyak lehetnek a tágabb környezetükre is. Azt látom, hogy nincs még elég az ilyen közösségi terekből, ezért is hiánypótló minden a Mamintihez hasonló kuckó.


Szalóki Ági azt is elárulta, hogy nagyon szereti ezt az interaktív „óvodai szituációt”, ahol a szülők is jelen lehetnek a gyermekeik foglalkozásain, és ez biztonságot ad anyának és gyermekének egyaránt.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.