EUR: 322,94 Ft
CHF: 282,33 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb I.kerület II.kerület

Szalóki Ági: Kellenek a Mamintihez hasonló közösségi kuckók!

Alig két hónapja, hogy a Keleti Károly utca 11. szám alatt megnyílt a Maminti Kuckó, de már kis és nagy törzsvendégei is vannak ennek a különleges családi közösségi helynek. Az itt élő Szalóki Ági is meglátogatta a Mamintit és mesélt a gyerekeknek.

Szalóki Ági nemrégiben Liszt-díjat vett át a Zeneakadémián, a Mamintibe azonban mesélni jött a gyerekeknek. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az énekesnő milyennek találja ezt a közösségi kuckót.


– Több, a Mamintihez hasonló helyen jártam már, és van ezeknek a helyeknek egy közös jellemzője: nagyjából egy korosztályt szólítanak meg, családiasak, bensőséges, csendesebb időtöltést kínálnak – mondta a Lokál Extrának Szalóki Ági. Az énekesnő hozzátette, az ilyen kuckók jellemzően a közvetlen környezetük lakóközösségére fókuszálnak, és ez nagyon fontos.

– Nagyon hiszek a kisközösségek erejében, ezért nagyon szimpatizálok minden ilyen kezdeményezéssel. Az itt kialakuló kapcsolatok hasznosak, értékesek és hatékonyak lehetnek a tágabb környezetükre is. Azt látom, hogy nincs még elég az ilyen közösségi terekből, ezért is hiánypótló minden a Mamintihez hasonló kuckó.


Szalóki Ági azt is elárulta, hogy nagyon szereti ezt az interaktív „óvodai szituációt”, ahol a szülők is jelen lehetnek a gyermekeik foglalkozásain, és ez biztonságot ad anyának és gyermekének egyaránt.

 

Kapcsolódó Cikkek