2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Szégyelli a Jobbik a zaklató Havast

Mi folyik a Jobbikban? Nemrég röppent fel a hír, hogy Havas Henrik, akit Baukó Éva szexuális zaklatással vádol, könyvet írt Vona Gáborról, a párt elnökéről. Egy hétfői sajtótájékoztatón pedig Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: Havas senki a Jobbikban.

Egyre különösebb, ami a Jobbik háza táján történik. Miközben a párt látszólag egyre „cukisodik”, a mélyben forrongó indulatok feszülnek. Lapunk hétfői számában számoltunk be róla, hogy Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke egy terjedelmes posztot tett közzé a legnagyobb közösségi médiában.


A menesztett Novák szerint sokan vannak a pártban, akik csak a megfelelő alkalomra várnak, hogy Vona Gábort eltakarítsák az elnöki székből. Novák elmondása szerint szégyen, hogy odáig süllyedt a Jobbik, hogy büszkén hirdetik, közük sincs azokhoz a magyar értékekhez, amelyeket korábban vallottak – írja a PestiSrácok.

A dolog pikantériáját az adja, hogy miközben Novák Előd láthatóan ellenzi azt a politikát, amit Vona Gábor folytat a Jobbikkal kapcsolatban, addig a volt alelnök felesége, Dúró Dóra – egyelőre – töretlenül élvezi Vona bizalmát, miközben azt a Morvai Krisztinát dicsőíti, aki keményen bírálta a Jobbikot.


Dúró Dóra hétfői sajtótájékoztatóján elejtett mondata is elég beszédes volt. „Havas Henriktől egyébként is el vagyunk határolódva, tehát Havas Henrik az senki a Jobbikban, nem tudunk az ő cselekedeteiért felelősséget vállalni”– utalt a szexuális zaklatással megvádolt televíziós személyiségre. Mindez azért érdekes, mert Havas legújabb könyve Vona Gáborról szól, az „ország Tanár ura” pedig a minap a Jobbik lakájmédiájában, az N1TV-ben áradozott a pártelnökről. Hogy Dúró Dóra kijelentése arra utal-e, hogy a jobbikosoknak kínos, hogy Vona „egy tálból cseresznyézik” a szexuális zaklatással vádolt Havassal, vagy pedig a párton belüli ellentétek újabb jele-e, nem tudhatjuk.

Fotó: Lokál

Havasra egyébként ezekben a napokban alaposan rájár a rúd, hiszen a korábbi valóságshow-szereplő Baukó Éva ismét felelevenítette, hogy nyolc éve a tévés szexuálisan zaklatta. Baukó a Lokálnak elmondta, Sárosdi Lilla kiállása segített neki, hogy felidézze: Havas arra kérte, hogy teljesítse minden szexuális kívánságát, amikor nála dolgozott.

Maga Havas Henrik reakciója is érdekes, hiszen lapunknak érdemben nem reagált a vádakra, míg a Blikknek egy káromkodással felelt. – Nem minősítem ezt az egészet. Sz..ok bele! – mondta.

– Bárhogy is történt, a Vonát dicsőítő könyv és szerzője egyre mélyíti a repedést a Jobbikban, egyre közelebb a pártszakadás – összegezte az Origó.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek