EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb Szekszárd

Szekszárd büszkeségei

December 7-én a Babits Mihály Kulturális Központban adták át a Szekszárd Büszkesége 2017 díjat, az elismerést közel háromszázan vehették át az önkormányzat jóvoltából.

Ács Rezső polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az idei a tehetségek szempontjából kiemelkedő évnek számít a megyeszékhelyen. A díjazottak magas létszáma azt jelenti, hogy Szekszárdon sok tehetséges gyermek, fiatal és felnőtt végzi eredményesen a munkáját.


Közel 300 személy vehette át az elismerést. Fotó: Nagy Nándor

A díjazottak hosszú listájában az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai és szakmai stábja közül nyolcan is kitüntetést kaptak. A Szekszárd Edzője 2017. díjat Djokics Zseljko, az  Atomerőmű KSC Szekszárd edzője vehette át, míg A Szekszárd Sportolója 2017. díjat az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosának, Theodoreán Alexandrának ítélték oda.

– Az a megtiszteltetés érte a női kosárlabdacsapatunkat és az itt dolgozó edzőket, illetve szakmai stábunkat, hogy a Szekszárd Büszkesége elnevezésű kitüntető díjat nyolcan is átvehettük. Közülük négyen edzők, felkészítők.  Djokics Zseljko és jómagam a tavalyi ezüstéremért, majd Harsányi Mária az U14-es csapattal lett bronzérmes, illetve Stierné Jankovics Mária nevelőedzőnk, aki az U11 és az U12-es csapattal ért el nagyon szép eredményeket. Továbbá különdíjazták négy válogatott játékosunkat, Theodoreán Alexandrát, Studer Ágnest, Gereben Líviát és Vincze Nikolettet. Nagy boldogság volt részt venni a polgármester úrral és az önkormányzat képviselőivel ezen a szép estén, ahol igazán színvonalas műsort láthattunk, amit kellemes állófogadás követett – nyilatkozta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.


Számos helyi fiatal gazdagodott a kitüntetéssel. Fotó: Nagy Nándor

Az ünnepélyes átadón közreműködött a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület, valamint a Tücsök Zenés Színpad Egyesület tagja, Juhász Bence, illetve az Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes és az ünnepség konferálója, Horváth Béla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.