2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld Kaposvár

Szemüveget varázsolt a Mikulás

A finn Mikulás hétvégén a Finnair járatával érkezett meg, a világhírű Joulupukki programja első állomásaként Kaposvárra látogatott el. A somogyi megyeszékhelyen valósággal leállt az élet: moccanni sem lehetett a nagypiac környékén – tudósítók hada, gyerekek és szülők ezrei várták a Mikulást.

Gyermekeik kezét fogva neves kaposvári embereket, egykori kosárlabdasztárt, az első gitáros óvó bácsit, a sokszorosan kitüntetett karnagy tanárnőt és még a megye híres profi vőfélyét is a sorokban láttuk – és legalább kétezer gyermeket, akik Joulupukkira vártak. A finn Mikulást óriási üdvrivalgás fogadta, majd ezután ajándékot osztogatott a gyerekeknek, akik közül sokan a szomszédos megyékből: Baranyából, Tolnából, Zalából hoztak át Kaposvárra a szüleik. Szaloncukrot, almát és mandarint adott minden kisgyermeknek, s az elmaradhatatlan fotózás is órákig tartott. Eközben a Mikulás rajzverseny győztesét a Festetics Karolina óvodát is megajándékozta egy szép dedikációval.


A Lokálnak is nyilatkozott: elmondta négy éve már járt egyszer egy alapítvány jóvoltából a Somogy megyei Baglaspusztán, máig előtte vannak a csillogó szemek. A Mikulás felnőtt üzenete így hangzott: maradjunk örökre gyermekek, használjuk a szeretet varázsló erejét. Joulupukki délután a Lions Club jótékonysági rendezvényére látogatott el, melynek a kaposvári Ford márkakereskedés adott otthont. 170 rászoruló gyermeket és családot ajándékoztak meg itt, 24 értékes szemüveget adtak át olyan családoknak, amelyeknek nem lett esélyük megvásárolni az eszközt. A 100 szemüveg 100 szempárnak program keretében száz rászoruló gyermeknek és felnőttnek adományoznak ingyen szemüveget, tudtuk meg Rőhringné Radvánszky Zsuzsanna titkártól – s jövőre is folytatják a projektet. Az igazi varázsló ebben a történetben Császár Gábor, az Autó-Nexus Kft tulajdonosa valamint a Kaposvári Lions Club csapata és Bíró Éva a nagypiac ügyvezetője. Ők tették lehetővé, egy hónap titokban tartott szervezés nyomán, hogy Jolopukki ellátogasson Kaposvárra és sok-sok gyermeknek okozzon örömet.

Kapcsolódó Cikkek