2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVI.kerület

Szeretet, cipősdobozban

Mint minden évben, idén is megszervezték a cipősdoboz-akciót a XVI. kerületben. Ráadásul idén az adománygyűjtő akció mellett a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület szervezésében jótékonysági eseményt is rendeztek, melynek fővédnöke Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője és Böjte atya volt.

Mint azt Szatmáry Kristóf lapunknak elmondta, a kerületben élők példaértékű összefogásával évről évre megmutatják, hogy a kertvárosiak odafigyelnek egymásra, számukra a karácsony jóval több, mint egy ünnep.
– Hiszünk abban, hogy a szeretet és összefogás erejével idén is segíthetünk a kerületben élő nehéz sorsú családoknak – mondta Szatmáry Kristóf, aki hozzátette, hogy az elmúlt négy évben már több mint négyezer kertvárosi családhoz és gyermekhez juttatták el a kerületben élők ajándékait.
A képviselő elmondta, a lakosok segítségével ezen a karácsonyon is elsősorban a kerületünkben élő rászorulókat szeretnék támogatni.


Rengeteg ajándék várta a rászorulókat ( Fotó: Sáfár Tibor)

– A Kertvárosunk Értékeiért Egyesület, a XVI. kerületi önkormányzat és az erdélyi árva gyerekeket segítő, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben idén is mindent megtesz azért, hogy a közösség erejéből szebbé és meghittebbé varázsoljuk a legelesettebbek ünnepét is a kerületben, illetve szerte az országban és a határon túl.
Emellett Böjte Csaba és Szatmáry Kristóf közreműködésével a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület olyan jótékonysági eseményt szervezett, ahol szó volt az örökbefogadásról és az örökbefogadáson túli segítségnyújtásról a családjuk nélkül élő gyermekeknek.
– Azoknak szerettünk volna hasznos információkat, segítséget nyújtani, akik akár az örökbefogadás mellett döntöttek vagy éppen döntés előtt állnak, illetve azok számára szerettünk volna utat mutatni, akiknek nem az örökbefogadás a célja, de mindenképpen tudnának és szeretnének segíteni, támogatni gyermekeket. Az est során átadtuk azokat a cipősdoboz-ajándékokat, melyeket a kerület lakói gyűjtöttek a kerületi rászorulók és a Dévai Gyermekotthon részére.
A jótékonysági rendezvényen  pénzadománygyűjtés is folyt – otthon készített karácsonyi díszekért cserébe –, ebből 300 ezer forintot kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, amelyet Szatmáry Kristóftól Kolozsvári Tibor, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői gyermekotthonának vezetője vett át.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.