2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Debrecen

Szeretetakcióval a rászorulókért

Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester. A kezdeményezés országosan is egyedülálló és példaértékű.

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. is csatlakozik a testület által szervezett jótékonysági akcióhoz. A sportcentrum hívószavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei: a DVSC labdarúgó-, a DVSC-TVP női kézilabda-, a  Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong-, a DEAC kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI. A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak december 6-tól december 20-ig. A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában, és a Debreceni Jégcsarnokban van lehetőség az adományok elhelyezésére.


A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 13 gazdasági társaság, valamint városunk Fidesz–KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. 140 szeretetdobozt töltött meg, amelyek megközelítőleg összesen 1500 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak – legalább ezt a mennyiséget idén is szeretnék összegyűjteni. A programban 316 önkéntes vett részt, fiatalok, idősek, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek.  A testület kéri városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák őket, hogy nekik is boldog karácsonyuk lehessen!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.