2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Szexbotránya miatt bujkál Havas

Messziről elkerülte saját könyvbemutatóját a Baukó Éva által minap szexragadozónak titulált és zaklatással megvádolt Havas Henrik. Eközben a volt valóságshow-szereplő újabb részletekkel szolgált az ügyről.

A könyvbemutató szervezőivel is csak SMS-ben volt hajlandó kommunikálni Havas Henrik arról, hogy miért nem jelenik meg legújabb könyve bemutatóján a Kempinski Hotelben. A rendezvényre egyébként a jobboldali médiát, így lapunkat sem engedték be, sőt a könyv főhőse, Vona Gábor Jobbik-elnök a folyosón sem állt szóba munkatársunkkal.Havas szerint „a kormánypárti média politikai eseményt kreált egy egyszerű könyvbemutatóból”, ezért nem ment el szerzőként saját könyvének bemutatójára, amit egyébként Vona Gábor is rendhagyónak tartott. Telefonon kerestük Havast, de nem kívánt nyilatkozni, viszont a Jobbik lakájmédiájának az N1TV-nek szívesen adott interjút. A Tanár úr azt mondta: az ügy lefutott, nem foglalkozik vele, igaz, azt nem jelentette ki, hogy az egész meg sem történt. Az interjú végén mutatott felháborodása közben sem azt mondta, hogy nem tett semmit, csupán arra az újságírói kérdésre felelte nagy hangon, hogy „az egészből semmi sem igaz”, amikor a riporter azt kérdezte tőle, hogy valóban dolgozott-e nála a szexuális zaklatással előállt Baukó Éva.


Baukó Éva (Fotó: TV2)

Maga Baukó Éva egyébként a TV2 Tények Extra című műsorának újabb részleteket mesélt az ügyről. Elmondása szerint nyolc éve dolgozott körülbelül egy hónapig Havas személyi asszisztenseként a tévés Pozsonyi úti irodájában. A Tanár úr munka után gyakran mondogatta Baukónak, hogy „Éva, maradjon még egy kicsit”, majd kitöltött egy pohár bort.

– Megkérdezte, hogy mi a véleményem az anális szexről, és hogy ezt ki kéne vele próbálnom, mert az milyen fantasztikus. Nem kaptam levegőt – emlékezett Baukó, aki szerint Havas azzal is dicsekedett, hogy más lányokat is fel szokott vinni az irodájába. Baukó elutasítása után pedig először azzal fenyegette, hogy nem lesz helye a médiában, majd ki is rúgta a fiatal lányt.


A Tanár urat jelenleg foglalkoztató ATV hírigazgatója lapunknak elmondta, hogy bár hivatalos vizsgálatot nem folytatnak Havas Henrikkel szemben, tájékozódnak az ügyben és figyelik az eseményeket.

– Leszögezem, hogy a szexuális zaklatás minden formáját elítéljük a csatornánál, és ha beigazolódna bármely kollégánkról, hogy vétkes egy ilyen ügyben, a továbbiakban nem tűrnénk meg az ATV-nél – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Soma: Ez a valódi pökhendiség

Az ügy egyik érdekessége Havas első reakciója a vádakra: a Tanár úr a Blikknek csupán annyit mondott: „Sz.rok rá”. A flegma nyilatkozat sokak nemtetszését kiváltotta.

 Fotó: somamamagesa.hu

– Választhatja azt a védekező mechanizmust, hogy „sz.rok rá”, de hogy a lélekben minden nyomot hagy, az biztos. Mindenkinek, Havas Henriknek is előbb-utóbb itt a földön vagy odaát szembesülnie kell a tetteivel. Ez a „sz.rok rá”, hogy bántottam egy embert, és ezzel nyomot hagytam benne, ez a valódi pökhendiség, tiszteletlenség és valahol butaság is, mert egy bölcs ember ki tudja mondani, hogy sajnálom – reagált megkeresésünkre Soma Mamagésa.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn reggel az MTI-vel.

  • Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel.