EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,69 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XVII.kerület

Szövetségi kapitány lenne Buzsáky

Buzsáky Ákos dolgozott együtt, sőt UEFA-kupát nyert José Mourinhóval a Portónál, játszott a Premier League-ben is, ahol a QPR szurkolói a fehér Pelének nevezték. Az egykori hússzoros válogatott középpályás a DIGI Sport híradójának azt mondta, igyekszik a Mourinhótól tanultakat is beépíteni az edzésmunkába, és elismerte: tényleg az az álma, hogy egyszer magyar szövetségi kapitány legyen.

Buzsáky Ákos krónikus térdsérülése miatt 2015-ben, 33 évesen kénytelen volt visszavonulni, de nem távolodott el a futballtól, jelenleg a kerület legendás utánpótlásképző csapatában, az édesapja által alapított Grund FC-ben az U15-ös csapatot irányítja. Itthon szokatlan impulzivitással próbálja megtanítani a gyerekeket arra, amit többek között a Premier League-ben vagy az UEFA-kupa-győztes Portóban tanult.


Buzsáky Ákos Mourinho nyomdokaiba lépne (Fotó: Máté Krisztián)

− José Mourinho közel sem ordibál annyit, mint amennyit én most ordibálok egy edzésen. Bár lehet, hogy 35 éves korában ő is ilyen vehemens volt. Nagyon-nagy élmény volt játékosként ilyen szakemberekkel együtt dolgozni, én is próbálom megfűszerezni az edzéseinket azokkal a tapasztalatokkal, amelyeket korábban szereztem − nyilatkozta a kerületben cseperedett Buzsáky a Sport 24-nek.

A Plymouth korábbi utánpótlás-igazgatója nem akárkihez hasonlította Ákost a szorgalma alapján. Stuart Gibson szerint a magyar légiós Angliában ugyanúgy kint maradt az edzések végén szabadrúgásokat gyakorolni, mint a Manchester United egykori ikonja.


− Sajnos David Beckhammel soha nem gyakoroltam együtt edzések után, örültem volna, ha megadatik ez a lehetőség. De az tény és való, hogy én elég maximalista ember vagyok, és próbáltam kihozni mindig a legtöbbet abból, ami bennem van. Minden olyan időből, amit erre rászán az ember, profitál, és én ezt próbálom a gyerekeknek átadni. És ahogy most körbenézek, ez egész jól működik, hiszen már tíz perce abbahagytuk az edzést, mégis elég nehéz őket bezavarni az öltözőbe.

Beckham szelleméhez mégis közel került, hiszen a közelmúltban Manchesterben részt vehetett egy edzői továbbképzésen.

− Mivel Angliában profiskodtam több éven keresztül, az angol PFA megadja azt az opciót, hogy ha valaki ott szeretné letenni az edzői szinteket, ebben segítenek.

Bár még nagyon fiatal edzőnek számít, az Angliában fehér Pelének becézett Buzsáky nemrég arról beszélt, egyszer szívesen lenne magyar kapitány. − Aki ismer engem, tudja, hogy céltudatos ember vagyok, és szeretek álmodni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek