2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Sztárszakács főz a diósgyőri utánpótlás részére

Magyarországon egyedülálló projektbe vágott a DVTK, a sportdietetikus által összeállított tápanyagtartalmat Buday Péter séf önti szó szerint fogyasztható formába annak érdekében, hogy ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen az étel.

Buday Péter séf és csapata vette át a DVTK Edzőközpont konyhájának üzemeltetését, ahol napról napra száz fiatal labdarúgó kap meleg ételt, és az első csapat tagjai is ott étkeznek.


Buday Péter főz a diósgyőri utánpótlás részére – Fotó: dvtk.eu

A szakmai stáb igényei szerint az orvosi csapat táplálékbevitelre vonatkozó előírását betartva színes, modern ételek várnak a labdarúgókra. Ennek érdekében szezonális, azaz friss, helyi és kiváló minőségű alapanyagokat használnak, így biztosítva a versenysportolók számára különösen fontos tápértéket. Az országban is egyedülálló munkát Miskolcon kezdik, de a későbbiekben a DVTK partnerklubjainál, Egerben és Salgótarjánban nevelkedő fiatalok is megkóstolhatják majd az ízletes menüket.

A focistáknak nagyon ízlik a sztárséf főztje

Láthatatlan edzés

Egy sportolónak figyelni kell arra, hogy a fehérjék, vitaminok, nyomelemek egyaránt bekerüljenek a szervezetébe. Az edzésen elvégzett munka, a pihenés és a táplálkozás együttesen adja az edzettséget, amiből az étkezés a láthatatlan edzés, ami alapvetően befolyásolja a sportoló teljesítményét.

Buday Péter azt is elárulta, hogy elsősorban helyi ízekben gondolkodik, de a sok helyről érkező labdarúgók miatt mindenképpen úgy gondolja újra a fogásokat, hogy azok mindenki számára ízletesek legyenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.