EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Szulák Andrea: Szeretném egy kicsit megállítani az időt

Megható vallomást tett Jutalomfalatok című könyvében Szulák Andrea. Az énekes-színésznő még mindig nem tudta feldolgozni szeretett édesanyja halálát, aki többek között a gasztronómia szépségeit is megmutatta neki. 

Szulák Andrea /Fotó: Máté Krisztián

Szulák Andrea kivételesen szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, Rózsa asszonnyal, akit 15 éve veszített el.


– Először meg kellett szoknom, hogy nincs anyukám, aki nekem szinte mindent jelentett: szülőt, rokont, barátnőt, cinkost, menedéket, erőforrást, aki effektív része volt az életemnek. Hogy árva lettem és többé nem vagyok valakinek a gyereke – mondta a tragédiáról korábban a Nők Lapjában a színész-énekesnő, akit édesanyja – miután édesapja elhagyta őket – teljesen egyedül nevelt fel, ami manapság sem egyszerű feladat egy anyának, hát még a szocializmusban. Andreának azonban semmiben sem kellett hiányt szenvednie, hála anyukája lehengerlő személyiségének.

– A hatvanas-hetvenes évek hiányaira fittyet hányva anyu elképesztő módon kialakította a rendszert: mit, honnan, kitől szerez be. Részben gondoskodni szeretett volna az alapvető szükségleteinkről, részben el akarta kápráztatni csekély számú vendégseregünket… Egy jó kapcsolat soha nem árt. Ez a mi esetünkben azt jelentette, hogy az asztalon mindig volt szép hús, jó minőségű zöldség, gyönyörű gyümölcs. A mennyiséggel kapcsolatban volt némi hiányérzetem, bár az átlaghoz képest elég jól jártunk – osztotta meg emlékeit a színésznő, aki azóta maga is édesanya, Rozina most 10 éves.


Szulák Andrea több budapesti színházban is játszik, számtalan koncertet ad országszerte, és közben még a könyv kiadására is volt ideje. Az elgondolkodtató történetekkel színesített szakácskönyvben Andrea élete egyik legidillikusabb időszakát is felidézte, és bizony azt is bevallotta, néha szeretné visszaforgatni az idő kerekét.

– … ha tehetném, az életem bizonyos korszakait bármikor szívesen újraélném. Például azt az időszakot, amikor hosszas külhoni tartózkodásaim végén itthon találtam meg a boldogsághoz, sikerhez vezető utat. A sok-sok meghitt órát, amikor még élt az édesanyám és a Calypso rádiót hallgatva varrogattunk, hímezgettünk, mert igen, annak idején én magam készítettem a fellépőruháimat, én dísztettem, szabtam-varrtam – vallott a vágyairól.

Erdélyből szökött át a nagyapja

Andrea egy megdöbbentő családi titkot is elárult: nagyapja szökevényként érkezett Magyarországra az I. világháborút követő években.

– Anyai nagyapám Erdélyből szökött át Trianon után: gyalogszerrel, mellén széttépve az inget ordított az őt üldöző román katonáknak, hogy ide lőjetek. Egész életében büszke magyarnak tartotta magát, aki ha meghallotta a székely himnuszt, még közel a nyolcvanhoz is sírt, mint egy gyerek – mesélte el Andrea a könyvben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.