2018. október 16., kedd
Gál

Külföld

Terroristákat vettek őrizetbe merényletek előkészítésének gyanújával

Őrizetbe vették Szentpéterváron egy terroristasejt hét tagját, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet híveit, akik merényleteket készültek elkövetni egy helyi vallási intézményben és nagy tömegek által látogatott helyszíneken – jelentette be az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken.

Az FSZB információi szerint az egyik gyanúsított öngyilkos merényletet készült elkövetni egy vallási intézményben december 16-án, a többiek pedig házilagos készítésű robbanószerkezetekkel akartak terrortámadásokat végrehajtani olyan helyszíneken, ahol sok ember gyűlik össze.


A terrorista sejt külföldről, a Telegram internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül kapta az utasításokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek

    Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek

    Hatalmas tömegű, 1,4 milliárd köbméternyi jeget vesztett a nagyjából 1500 svájci gleccser tavaly szeptember óta – jelentette be kedden a svájci tudományos akadémia.

  • Kevesebbet bagózhatuk, csökkent a világ cigarettatermelése

    Kevesebbet bagózhatuk, csökkent a világ cigarettatermelése

    Az elmúlt öt évhez hasonlóan 2017-ben is tovább csökkent a világ cigarettatermelése: a csúcsot jelentő 2012-es adatokhoz képest mintegy tavaly 500 milliárd darabbal kevesebb, összesen 5894 milliárd darab cigarettaszálat állítottak elő a világon – hangzott el az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) kongresszusán kedden Brüsszelben.