EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Terrortámadások veszélyére figyelmeztette Kína a Pakisztánban tartózkodó állampolgárait

Kifejezetten kínaiakat célzó terrortámadások veszélyére figyelmeztette pénteken Kína a Pakisztánban tartózkodó állampolgárait.

Az iszlámábádi kínai nagykövetség honlapján jelent meg a figyelmeztetés, amely szerint “terrortámadások sorozatára” lehet számítani Pakisztánban kifejezetten kínai szervezetek és állampolgárok ellen. További részleteket a nagykövetség nem közölt a hírszerzési értesülésről, de felszólította a Pakisztánban tartózkodó kínaiakat, hogy ne menjenek ki az utcákra, és kerüljék a zsúfolt helyeket.


Az utóbbi években szélsőséges támadók egyre nagyobb számban vesznek célba kínai állampolgárokat. Pakisztánban több ezer kínai dolgozik jelenleg azon a nagyszabású – mintegy 60 milliárd dolláros – infrastrukturális projekten, amelyet Peking az Egy övezet, egy út nevű kezdeményezés keretében indított az országban. Lázadók gyakran hajtanak végre támadásokat az új kikötők és utak megépítésén dolgozók ellen Beludzsisztán tartományban.

Az Iszlám Állam terrorszervezet júniusban azt állította, hogy tagjai raboltak el és gyilkoltak meg két kínai tanárt Kvettában, Beludzsisztán tartomány székhelyén.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek