2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

Tizenegy rendőrt öltek meg tálib felkelők

Tálib felkelők rendőrségi ellenőrzőpontokra támadtak a dél-afganisztáni Hilmend tartományban vasárnapra virradó éjszaka, az összecsapásokban tizenegy rendőr életét vesztette – közölte a tartományi kormányzói hivatal.

Az eset Hilmend tartomány székhelyén, Laskargáh városban történt. A biztonsági erőknek végül sikerült visszaverni a támadókat, akik szintén veszteségeket szenvedtek el, de erről pontos adatot nem tudni.


A tálibok szinte naponta hajtanak végre támadásokat szerte Afganisztánban, elsősorban a biztonsági erők ellen. Hilmend tartományban különösen nagy erőkkel van jelen a mozgalom, a terület 90 százalékát már vagy teljesen ellenőrzése alatt tartja, vagy pedig intenzív harcot folytat érte.

Kandahár tartományban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel járművét egy külföldi katonai konvoj közelében vasárnap. A támadásban egy afgán nő meghalt, további öt járókelő pedig megsebesült. A kandahári rendőrfőkapitánynak nem volt tudomása arról, hogy a külföldi katonák közül megsebesült-e valaki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elmaradtak a júliusban várt tömegegek a horvát tengerparton

  Elmaradtak a júliusban várt tömegegek a horvát tengerparton

  Elmaradtak a júliusban várt tömegegek a horvát tengerparton: a hónap elejétől 15-ig a vendégéjszakák száma egy százalékkal nőtt, míg belföldi és külföldi vendég száma három százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva – írta a Vecernji List című horvát napilap kedden.

 • Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Elkezdődött Macedónia uniós csatlakozásának előkészítése

  Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött – jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

 • Zuhanórepülésben a Netflix

  Zuhanórepülésben a Netflix

  Miután a vártnál kevésbé nőtt a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató felhasználóinak száma a második negyedévben, zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén.