EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Tizenhárom Annie-díjra jelölték a Coco című animációs filmet

Tizenhárom kategóriában jelölték az animációs filmek egyik legjelentősebb díjára, az Annie-díjra a Coco című animációs filmet.

A Disney-Pixar produkciója, a halottak világában játszódó családi animációs film a legtöbb kategóriában jelölt film idén. A második helyen tíz jelöléssel A kenyérkereső című kanadai-ír-luxemburgi animációs film áll, amely egy afgán kislány történetét dolgozza fel.


A díjakat február 3-án 45. alkalommal adják át Los Angelesben – közölte az Animációs Filmek Nemzetközi Társasága.

A legjobb animációs filmnek járó fődíjért a Coco mellett a Verdák 3, az Alsógatyás Kapitány: Az első nagyon nagy film, a Gru 3, és a Bébi úr verseng. A tavalyi termésből a Zootropolis – Állati nagy balhé kapta az elismerést.

A Nemzetközi Animációsfilm-társaság (ASIFA) kaliforniai szervezete által évente 36 kategóriában odaítélt Annie-díjakat rendszerint az animációs Oscar-díjak megbízható előrejelzőjének tartják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.