EUR: 311,63 Ft
CHF: 266,12 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Több ezer tonna szemetet túrtak át egy elveszett jegygyűrű miatt

Mintegy 13 tonna szemetet túrtak át a kelet-kínai Csiangszu tartomány Jangcsou városának közterület-karbantartói, hogy megtaláljanak egy 110 ezer jüan (közel 4,4 millió forint) értékű jegygyűrűt, amelyet egy kínai nő dobott ki véletlenül a háztartási hulladékkal együtt – írta a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap csütörtökön.

A kiadvány szerint a Hszia vezetéknevén említett nő csak az után vette észre, hogy véletlenül a háztartási hulladékkal együtt kidobta az egykarátos gyémántgyűrűt, hogy az a többi szeméttel együtt már a közterület-karbantartókhoz került.


Hsziát feldúlta az eset, s habár állítása szerint nem reménykedett a vállalkozás sikerében, értesítette a helyi önkormányzatot az őt ért veszteségről.

A nő – miképp fogalmazott – meglepetésére az önkormányzatnál megértéssel viszonyultak hozzá az incidenst illetően. Nyolc közterület-karbantartó közel 13 tonna szemetet túrt át azért, hogy megtalálják Hszia jegygyűrűjét, míg keresésüket végül siker koronázta.

A nő megköszönte a közmunkásoknak, hogy visszaszerezték a jegygyűrűjét, amely – elmondása szerint – nem csak anyagi, hanem eszmei értékkel bír számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

 • Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.