EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Külföld

Több ezer tonna szemetet túrtak át egy elveszett jegygyűrű miatt

Mintegy 13 tonna szemetet túrtak át a kelet-kínai Csiangszu tartomány Jangcsou városának közterület-karbantartói, hogy megtaláljanak egy 110 ezer jüan (közel 4,4 millió forint) értékű jegygyűrűt, amelyet egy kínai nő dobott ki véletlenül a háztartási hulladékkal együtt – írta a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap csütörtökön.

A kiadvány szerint a Hszia vezetéknevén említett nő csak az után vette észre, hogy véletlenül a háztartási hulladékkal együtt kidobta az egykarátos gyémántgyűrűt, hogy az a többi szeméttel együtt már a közterület-karbantartókhoz került.


Hsziát feldúlta az eset, s habár állítása szerint nem reménykedett a vállalkozás sikerében, értesítette a helyi önkormányzatot az őt ért veszteségről.

A nő – miképp fogalmazott – meglepetésére az önkormányzatnál megértéssel viszonyultak hozzá az incidenst illetően. Nyolc közterület-karbantartó közel 13 tonna szemetet túrt át azért, hogy megtalálják Hszia jegygyűrűjét, míg keresésüket végül siker koronázta.

A nő megköszönte a közmunkásoknak, hogy visszaszerezték a jegygyűrűjét, amely – elmondása szerint – nem csak anyagi, hanem eszmei értékkel bír számára.

Kapcsolódó Cikkek