2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szolnok

Több száz milliós felújítások előtt áll a város

A városfejlesztési és üzemeltetési bizottság ülésén szó volt a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola energetikai felújításáról és a Temető úti orvosi rendelő újjáépítéséről is.

A Temető úti rendelőt lebontják, majd egy teljesen új rendelőt húznak fel, amely két gyermekorvosi, védőnői és fogorvosi körzet otthona lesz. Felújítják a járdát, a parkolókat és a kerékpártárolókat. A beruházás 250 millió forintból valósul meg.


A Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola energetikai felújítására 286 millió forintot költenek. – Ennek keretében hőszigetelést, nyílászárócserét, tetőfödém-szigetelését végeznek, és napelem kerül a tetőre, amivel az energiamegtakarítást növeljük – mondta Molnár Iván, a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság elnöke.

A Széchenyi körúti orvosi rendelő fejlesztése című pályázat benyújtását is támogatták – ez már a Szolnok városi közgyűlés novemberi ülésén hangzott el. A Széchenyi lakótelepen és a belvárosban élő kisgyermekeseket érinti a hír, hogy elfogadták a Móra úti és Aranyi Sándor úti bölcsődék energetikai fejlesztése című pályázat benyújtásáról szóló előterjesztést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.