EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Történelme legnagyobb beruházását jelentette be a Videoton

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzemben további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

A december 13-ai alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón Klambauer Csaba, a VEAS Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelenleg két üzemcsarnokban, mintegy 17 ezer négyzetméteren, 770 dolgozó gyárt ipari elektronikai termékeket. Hozzátette: a társaság jelentősen növekedett az elmúlt időszakban, és az új megrendelések miatt szükségessé vált egy új csarnok építése.


A tervek szerint a beruházás révén 70 millió eurós éves árbevételük 2019-re 100millió euróra fog nőni Fotó: VEAS

A jövő év végére elkészülő új épületben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, és korszerű irodákat is kialakítanak. 2019-re a cégcsoport létszáma várhatóan ezer fő fölé nő – hangzott el.
Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy az új komplexumban jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítást közel félmilliárd forintból teljesen gépesítik. Ezenkívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagolósorokat telepítenek. A tervek szerint a beruházás révén 70 millió eurós éves árbevételük 2019-re 100 millió euróra nő. Sinkó Ottó társ-vezérigazgató, a cégcsoport egyik tulajdonosa kiemelte: a VEAS mellett a Videoton Autóelektronika Kft. is kinőtte jelenlegi telephelyét, a felszabaduló régi épületben bővíteni tudja szerelési kapacitását. A két vállalat a teljes cégcsoport idei, 170 milliárd forint fölötti árbevételéhez 75 milliárddal járul hozzá. Sinkó Ottó felhívta a figyelmet, hogy a Videoton eddigi legnagyobb beruházásáról van szó.
A Videoton Holding Zrt. 2017-es konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja a 170 milliárd forintot, miközben 2018-ban 12 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a vállalat. A 10 ezer 500 embert foglalkoztató Videoton tavalyi konszolidált árbevétele megközelítette a 160 milliárd forintot, tavalyelőtt meghaladta a 150 milliárd
forintot, az azt megelőző évben pedig 133 milliárd forint volt – hangzott el az évzáró értékelőn Széles Gábor elnök-vezérigazgató, a cégcsoport másik tulajdonosa részéről.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.