2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb IX.kerület

Történelmi aranyérem a vívóktól

Kétség nem férhet hozzá: a Hári Máté, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence összeállítású csapat aranybetűkkel írta be magát a Ferencvárosi Torna Club történelemkönyvébe. Ők négyen szerezték ugyanis a klub első magyar bajnoki csapataranyérmét vívásban.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartott bajnokságon előbb könnyedén nyertek a Szeged ellen, majd a legjobb nyolc között a Budakalász sem jelentett gondot. Az elődöntőben az egyéni magyar bajnokkal, Dósa Dániellel felálló Törekvés következett, de őket is sikerült legyőzni, így a fináléban jöhetett az Újpest.


Az első ferencvárosi vívócsapat (fotó: hunfencing.hu)

A fradi.hu beszámolója szerint a lilák jobban kezdtek az első két asszóban, de aztán a Fradi fokozatosan átvette a vezetést. A mindent eldöntő meccset Szabados Gábor vívta, és bár az egyéni versenyben bronzérmes Mészáros Tamás egy pillanatra átvette a vezetést, rutinos vívónk parádés csörte után 5-4-re nyert, így a Ferencvárosi Torna Club nemrég újjáalakult szakosztályának férfi tőrcsapata 45-43-ra megnyerte története első aranyérmét.

– Végig próbáltuk feltüzelni magunkat, mégis történelmi pillanat volt, hogy első felnőtt országos bajnokságunkon egyből egy Fradi–Újpest döntőben vívhattunk – mondta a Fradi.hu-n Szabados Gábor, a magyar bajnok csapat tagja, a szakosztály vezetője. – Az asszó elején elment az UTE, de azt gondolom, a szív és az akarat döntött, így sikerült megnyernünk a finálét, és nagyon boldogok vagyunk. Többször előfordult már velem és az öcsémmel, hogy nehéz helyzetben meg tudtuk fordítani az asszót, és ez most is összejött. Talán elmondhatom, hogy ez volt számomra az utolsó felnőtt magyar bajnokság vívóként, ráadásul a Fradival aranyérmet nyertem, így az itthoni karrieremet figyelembe véve most tettem fel arra a bizonyos i-re a pontot.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.