EUR: 322,87 Ft
CHF: 281,28 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

Új mentőautókat adtak át

A sürgősségi ellátáshoz szükséges minden eszközzel felszerelt, most átadott mentőautókkal hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ellátás. A fejlesztéssel megoldódik, hogy egy időben több riasztás esetén is hét percen belül a helyszínre érjenek a mentőszolgálat munkatársai.

– Az elmúlt 10 évben jelentősen fejlődött a szolnoki mentőállomás járműparkja – mondta Szalay Ferenc. A polgármester úgy fogalmazott: 2006 és 2007 között sokszor az is kérdéses volt, hogy a több százezer kilométert futott autók riasztás esetén el tudnak-e indulni.


Most költségvetési forrásból egy eset- és egy rohamkocsi érkezett Szolnokra. Ezek a járművek a jelenlegi flotta két autójának helyét veszik át, és minden olyan eszközzel fel vannak szerelve, amelyekre az életmentés vagy ellátás során szükség lehet.

Dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-alföldi Mentőszervezetének igazgatója kiemelte: „Ezek a mentőautók olyan korszerű eszközökkel vannak felszerelve, mint a félautomata defibrillátor, az újraélesztési eszközrendszer, a hidraulikus hordágy, a korszerű világítás, LED-es technika, illetve automata sebességváltó. Ezek az újítások gyakorlatilag meg fogják könnyíteni a mindennapi betegellátást és a bajtársak mindennapi munkáját.”

A megyében 2016-ban összesen 39 mentőautó teljesített szolgálatot, amelyek 78 település mintegy 380 ezer lakosát látták el, és 2,1 millió kilométert tettek meg. A szolnoki flotta hat autóból áll, amelyek naponta átlagosan 35 riasztást teljesítenek, és tavaly összesen 12 ezer mentési feladatot láttak el.

Kapcsolódó Cikkek