EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szolnok

Új mentőautókat adtak át

A sürgősségi ellátáshoz szükséges minden eszközzel felszerelt, most átadott mentőautókkal hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ellátás. A fejlesztéssel megoldódik, hogy egy időben több riasztás esetén is hét percen belül a helyszínre érjenek a mentőszolgálat munkatársai.

– Az elmúlt 10 évben jelentősen fejlődött a szolnoki mentőállomás járműparkja – mondta Szalay Ferenc. A polgármester úgy fogalmazott: 2006 és 2007 között sokszor az is kérdéses volt, hogy a több százezer kilométert futott autók riasztás esetén el tudnak-e indulni.


Most költségvetési forrásból egy eset- és egy rohamkocsi érkezett Szolnokra. Ezek a járművek a jelenlegi flotta két autójának helyét veszik át, és minden olyan eszközzel fel vannak szerelve, amelyekre az életmentés vagy ellátás során szükség lehet.

Dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-alföldi Mentőszervezetének igazgatója kiemelte: „Ezek a mentőautók olyan korszerű eszközökkel vannak felszerelve, mint a félautomata defibrillátor, az újraélesztési eszközrendszer, a hidraulikus hordágy, a korszerű világítás, LED-es technika, illetve automata sebességváltó. Ezek az újítások gyakorlatilag meg fogják könnyíteni a mindennapi betegellátást és a bajtársak mindennapi munkáját.”

A megyében 2016-ban összesen 39 mentőautó teljesített szolgálatot, amelyek 78 település mintegy 380 ezer lakosát látták el, és 2,1 millió kilométert tettek meg. A szolnoki flotta hat autóból áll, amelyek naponta átlagosan 35 riasztást teljesítenek, és tavaly összesen 12 ezer mentési feladatot láttak el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.