EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Újabb négy évig Jean Todt irányítja az FIA-t

Újabb négy évre Jean Todtot választották meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökévé.

A szervezet pénteki közleménye szerint a 71 éves francia sportvezetőt – aki 2009 óta vezeti az FIA-t, s most kezdi meg harmadik, egyben utolsó ciklusát – egyhangúlag választották ismét elnökké a küldöttek az FIA közgyűlésén.


Todt 2009-ben Max Mosley-t váltotta a vezetői székben, azt megelőzően 1994 és 2009 között a Ferrarinál dolgozott, 2007 végéig az autógyártó Forma-1-es csapatának vezetője volt.

A közgyűlés jóváhagyta Jean Todt előterjesztését is, amely alapján Oláh Gyárfást, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökét az offroad bizottság elnökének választották.

A magyar sportvezető az MNASZ honlapján elmondta, az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő autósport szakága a ralikrossz, így szerinte “hatalmas kihívás ebbe a munkába elnökként becsatlakozni”.

Mint bizottsági elnök állandó résztvevője lesz az FIA legmagasabb sportszakmai döntéshozó testületének, a világtanácsnak, ilyen meghatározó feladatra pedig magyar szakember eddig még nem kapott megbízást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ő akarta átverni a Fradit!

    Ő akarta átverni a Fradit!

    Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu, annak a játékosügynöknek a nevét, aki piszkos módszerekkel akarta megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát.

  • Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Farkas Mátyás sportmenedzser akarta anyagilag jelentősen megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát, a saját anyagi érdekeit szem előtt tartó szakember a válogatott sztárjátékosát és egy másik klubot akart felhasználni a piszkos ügylethez – tudta meg a PestiSrácok.