EUR: 321,23 Ft
CHF: 284,64 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Életmód

Újdonság a magyar pedagógusoknak

A Budapesti Kongresszusi Központban február 24-én rendezik meg a Pedagógus Expót. A rendezvény célja, hogy alternatívákat biztosítson a pedagógusoknak az élményalapú oktatáshoz, melyek segítségével maguk is sikerélményhez juthatnak.

Balatoni Katalin, a Pedagógus Expó szervezője maga is pedagógusként tevékenykedik, de pályája elején érték csalódások. – Azt hittem, hogy a szakma álomszép és tele van örömmel. Ez így is van, de sokszor a kollégákon teljesen mást láttam. Szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy miként lehet pluszélményt adni és kreatívan dolgozni a gyerekekkel – fogalmazott. Meglátása szerint az elmúlt időszakban rengeteget változott a gyerekek kompetenciája, amihez a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell. Bár a feladat nem egyszerű, a hasznos tudás mentén elindulva, az anyagok kreatív feldolgozásával nem is lehetetlen. Előadásában saját életútján keresztül ejt szót a pedagógustársadalom elnőiesedéséről, tapasztalatairól és a szakma megreformálásáról.


Az eseményen Szabó Péter tréner motivációs előadásában elárulja, hogyan kell szeretni az életet, és hogyan lehet másokkal is elhitetni, hogy a pedagógus is ember. Szintén kiemelt előadóként lép majd színpadra Bagdy Emőke szakpszichológus, aki elmondja, miként lehet felszínre hozni a gyerekek kreativitását, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes pedig a gyerekek irányából közelíti majd meg a témát.

A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, mely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős önélményt és motivációs forgatagot biztosít a résztvevőknek. Az előadók által egyszerre jelenik meg a pedagógus mint ember, a gyermek mint eredendő jó, a pedagógia mint tudomány és a pedagógia gyakorlata. A szekciótermekben az egész nap folyamán zajlanak majd a programok, amelyeken többek között a mesepedagógiát és a burn out szindrómát is alaposan körbejárják a meghívott vendégek segítségével. A rendezvény bevételéből a Bethesda kórház Alapítványát támogatják.


Kapcsolódó Cikkek