EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Újpestet megszállják a kemény fiúk

December 5 és 8 között rendezik a felnőtt magyar ökölvívó bajnokságot Újpesten, a Halassy Olivér Sportcsarnokban, amire 57 egyesület nevezett, köztük egyedüliként 10 fő feletti létszámmal a Süllős-Vasas Boxing Team. Tavaly az övék lett a legkiemelkedőbb csapat cím.

A tavalyi bajnokok közül nem indul Könnyű Róbert (56 kg), a már profi Bacskai (69 kg), a kenyerét görög földön kereső Bernáth István (+91 kg). A tavalyi finalisták közül öten –  Virbán Gábor, Szabó Kristóf, Csóka Nándor, Kovács Richárd, Kovács Pál – magasabb súlycsoportban próbálnak szerencsét


Megismételheti viszont tavalyi elsőségét Szaka István (52 kg), Könnyű Richárd (60 kg), Fodor Milán (64 kg), Hegyi Barnabás (75 kg), Tallósi Péter (81 kg), és Hámori Ádám (91 kg).

A 2016-os  döntők közül két súlycsoportban jöhet össze a visszavágó, a 81 kilóban Tallósi és Lukácsy közt (igaz, tavaly Tallósi mérkőzés nélkül nyert) és a 91 kilóban Hámori Ádám és Nagy Bence közt. Új bajnokot avathatnak viszont a 69 és +91 kilós súlycsoport, míg  91 kilóban a győztes a magyar férfi bajnokságok történetének 950. bajnoki címét mondhatja majd a magáénak!


Az induló bajnokok közül Harcsa Zoltán rendelkezik a legtöbb trófeával, eddig négyszer szerezte meg a 75 kilósok bajnoki címét. Az idei évben is EB bronzot nyert.
Tavaly a könyökműtétem miatt ki kellett hagynom az OB-t. Idén újra itt vagyok és a célom nem is lehet más, mint az ötödik bajnoki siker! Nagyon jó formában érzem magam, igaz a fogyasztás kissé fáraszt, hiszen régen kellett súlyt hoznom. Sok fiatal is indul, jó meccsekre számítok és arra, hogy valóra váltom a célom – mondta a bajnokság előtt Harcsa.

Kapcsolódó Cikkek