EUR: 321,46 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb VIII.kerület

Ünnepelj, Józsefváros!

Az első adventi gyertya meggyújtásával hivatalosan is elkezdődött a karácsnyi ünnepkör Józsefvárosban. Ebben az időszakban korcsolyapálya és sok színes program várja a helyieket a kerület főterének számító Horváth Mihály téren.

Alig csengtek le a Józsefváros megszületésének 240. évfordulója alkalmából rendezett programok, a VIII. kerületiek máris közösen ünnepelhetnek: vasárnap megkezdődött az advent, amely a városrészben hagyományosan kiemelkedő ünnepnek számít. A kerület főterének számító Horváth Mihály téren Michels Antal római katolikus plébános és Sára Botond alpolgármester közösen gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.


Hétvégenként reggeltől estig használható a jégpálya

Michels Antal plébános és Sára Botond alpolgármester az első gyertyagyújtáskor

Gyerek- és családi programok minden szombat-vasárnap lesznek a téren

A téren a hagyományoknak megfelelően karácsonyig minden hétvégén lesznek családi programok. A következő gyertyagyújtásra december 10-én 16 órakor kerül sor, de már szombattól lehet számítani látnivalókra: vándormuzsikus, adventi műsor és Kovácsovics Fruzsina-koncert szórakoztatja az ünneplőket, vasárnap az óvodások műsorát a Buborék és a Bóbita együttes fellépése és egy esti családi produkció követi.

Február 4-éig üzemel a Horváth Mihály téren a jégpálya. Hétköznapokon 15 órától, hétvégeken reggel 8-tól este 8-ig bárki igénybe veheti.

Advent a város egyik leghangulatosabb terén

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.