2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb VIII.kerület

Ünnepelj, Józsefváros!

Az első adventi gyertya meggyújtásával hivatalosan is elkezdődött a karácsnyi ünnepkör Józsefvárosban. Ebben az időszakban korcsolyapálya és sok színes program várja a helyieket a kerület főterének számító Horváth Mihály téren.

Alig csengtek le a Józsefváros megszületésének 240. évfordulója alkalmából rendezett programok, a VIII. kerületiek máris közösen ünnepelhetnek: vasárnap megkezdődött az advent, amely a városrészben hagyományosan kiemelkedő ünnepnek számít. A kerület főterének számító Horváth Mihály téren Michels Antal római katolikus plébános és Sára Botond alpolgármester közösen gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.


Hétvégenként reggeltől estig használható a jégpálya

Michels Antal plébános és Sára Botond alpolgármester az első gyertyagyújtáskor

Gyerek- és családi programok minden szombat-vasárnap lesznek a téren

A téren a hagyományoknak megfelelően karácsonyig minden hétvégén lesznek családi programok. A következő gyertyagyújtásra december 10-én 16 órakor kerül sor, de már szombattól lehet számítani látnivalókra: vándormuzsikus, adventi műsor és Kovácsovics Fruzsina-koncert szórakoztatja az ünneplőket, vasárnap az óvodások műsorát a Buborék és a Bóbita együttes fellépése és egy esti családi produkció követi.

Február 4-éig üzemel a Horváth Mihály téren a jégpálya. Hétköznapokon 15 órától, hétvégeken reggel 8-tól este 8-ig bárki igénybe veheti.

Advent a város egyik leghangulatosabb terén

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.