2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Ünnepi hangulat és vidámság – sok látogató az első adventi hétvégén a városháza fényligetében

Gyerekprogramokkal indult és nagyszerű hangulatban startolt az első adventi hétvége programkavalkádja, amely még három héten át minden hétvégén, egész napos programokkal várja az idelátogató családokat egészen karácsonyig. A csíksomlyói Árvácska Együttes fesztiválnyitó hagyományőrző műsorán Áder János köztársasági elnök is tiszteletét tette, az első adventi vasárnapon pedig nemcsak az óriás adventi koszorú lángja, hanem Budapest díszvilágítása is felgyúlt.

 

December 1-én, pénteken délután a Csíksomlyói Árvácska Együttes karácsonyváró műsorára egészen megtelt a vásár barátságos üvegháza. Az Árvácskák adventi előadásán Áder János köztársasági elnök és felesége is részt vett és ajándékokkal köszöntötték az Árvácska gyermekotthon lakóiból álló együttest, akik hagyományos, klasszikus és modern egyházi énekeket, verseket, népdalokat, népies gyerekdalokat és táncokat hoztak ajándékba. Az ezt követő esti Petruska-koncert, ahol a saját dalok mellett karácsonyi szerzemények is elhangzottak, sokak szívét varázsolta el, s ezzel kezdetét vette a négyhetes kulturális programsorozat. Szombaton délelőtt a Pesti Magyar Színház társulata tréfás interaktív játékkal szórakoztatta a gyerekeket Huzavona – Játsszunk pantomimet! címmel, majd kézműves foglalkozások kezdődtek, délután pedig az Önként és Dalolva Társulat koncerttel és közös énekléssel varázsolt ünnepi hangulatot az üvegházba. A szombat esti zenés gálaműsoron a Pesti Magyar Színház musicaljeinek dalai csendültek fel.


Az első adventi vasárnap délelőttje Fabók Mancsi Bábszínházának népi betlehemes játékával telt, délután pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mellyel egy időben felgyúltak Budapest ünnepi fényei is.

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.adventbudapest.hu weboldalon tájékozódhatnak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek