EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XXII.kerület

Ünnepre készülő manók szorgoskodtak Majecskónál

A Gádor utcai Majecskóban szorgos manócskák láttak munkához a péntek esti zárás után. Persze a munka egyben szórakozás is volt, hiszen a gyerekek Majával, a Majecsko háziasszonyával, háromgyermekes cukrász anyukával és Hársas Judittal, a Gyurmatanoda vezetőjével nagyon vidám estét töltöttek együtt, miközben gyurmasütit formáztak és igazi mézeskalácsot sütöttek.

Természetesen a kóstolás sem maradt el, a közösen készített mézeskalács mellett a manócskák Maja egyéb finomságait is tesztelték. Akik kipróbálná, december 17-én még megteheti, de előtte be kell jelentkezni.


A már ünnepváró díszbe öltöztetett Majecskóban a hangulat is ünnepi volt a Majecsko manói adventi foglalkozásán. És nemcsak kislányok szorgoskodtak, hiszen Milos éppen tésztát gyúrt, Gergő pedig gyurmából készített sütiformákat – éppen vizet vágott a már kész hajó alá.

– Mi nagyon jól érezzük magunkat a gyerekekkel, olyan ügyesek, lelkesek, könnyen tanulnak. Szeretünk jó hangulatban együtt lenni, és azt látjuk rajtuk, hogy ők is nagyon élvezik. A Majecskónak is Judit készített saját kanalakat, biztos volt, hogy a gyerekek fantáziáját és kreativitását is megmozgatja a gyurmázás lehetősége. A mézeskalácssütés pedig mindig jó illattal jár, ünnepi hangulatot teremt – mesélte Maja, a Majecsko házi tündére. A Majecskóba egyébként mindennap érdemes beugrani, mert Maja jóvoltából adventkor is mindig valami meglepetés, új finomság várja a vendégeket.


Kapcsolódó Cikkek