2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XIV.kerület

Urmai Gábor kemény fiú lett

A Zuglóban élő színész, Urmai Gábor számos magyar darabban és filmben, sőt hollywoodi alkotásban szerepelt, ám hangoskönyvet talán még nem készített.

Most ez is megtörtént, sőt a színművész elmondta, számára kedves feladat volt, amikor a hangját adhatta A kemény fiúk is sírnak néha című könyv első három fejezetéhez, hiszen régi barátságot ápol a szerzővel, Fehér Györggyel.


Urmai Gábor szívesen vett részt a hangoskönyv elkészítésében

Urmai Gábort szinte minden moziba járó ismeri, hiszen legutóbb a Dan Brown regénye nyomán készült  Inferno című filmben szinkronizálta Tom Hanks filmbeli barátját, Ignaziót. A hétköznapokban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze most régi barátja, Fehér György könyvének hangoskönyvrészletét készítette el.
– Nagyon régóta ismerem Gyurit. A feleségem mutatott be bennünket egymásnak. Izgalmas volt olvasni a művét, hiszen eddig csak a sportújságírói munkásságát ismertem. Nem tudtam, hogy ilyen érzékeny oldala is van mondta Urmai Gábor. – Számos dolog összeköt bennünket: a feleségem, a póker szeretete és az, hogy Gyuri sportol, én meg nem – nevetett a színész, aki elárulta, hogy barátjával gyakran ugratják egymást, de ennek a zrikálásnak a kölcsönös szeretet és tisztelet az alapja. – Tudom, milyen élethelyzetben készült a könyv, és nemcsak a végeredmény miatt vagyok büszke Gyurira, hanem azért is, mert egy tabutémáról, az elhagyott férfi mélyrepüléséről írt. Szerintem nagyszerű, és ami ennél is fontosabb, hiánypótló alkotás lett, amelynek mondanivalója nehéz helyzetben sokaknak segíthet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.