EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XVIII.kerület

Uszoda nyílt a közelben

November végén adták át Gyálon a járási tanuszodát, ezzel tovább nőtt a használható vízfelület a közelben. A közel 350 millió forintos beruházás során kétmedencés uszoda épült.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadón kiemelte, hogy a település komoly feladatot végzett el; a beruházáshoz az önkormányzat adta a területet, de fontos fejlesztéseket is végrehajtott az épület körül és számos módon segítette annak elkészülését. − A járási tanuszoda hiánypótló feladatot lát el, a beruházás a környék mintegy hatvanezer lakóját érinti − mondta.


A gyerekek azonnal vízbe csobbantak
MTI Fotó: Mohai Balázs

Pápai Mihály (Fidesz–KDNP) polgármester ünnepi megnyitójában nagy lépésnek nevezte a fiatalnak számító település életében a tanuszoda megépülését és környezete újjászületését. Elmondta, mintegy 3500 óvodás és általános iskolás tanulhat meg itt úszni és sajátíthatja el az egészséges életmódot. Felidézte, hogy az állam finanszírozta a beruházást és a létesítmény üzemeltetését is biztosítja.

Két tanmedence épült Gyálon
MTI Fotó: Mohai Balázs

Mint az MTI összefoglalójából kiderül, a csaknem 350 millió forintból megvalósult fejlesztés során egy 15-ször 25 méteres, 1,9 méter mély, 26–28 fokos vízhőmérsékletű medence, valamint egy 6-szor 10 méteres, 0,8 méter mély, 30–32 fok vízhőmérsékletű tanmedence épült. A gyáli beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg, alapkövét 2016 márciusában tették le.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.