EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,69 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

Utazzon fél áron vagy akár díjmentesen a vonatokon!

Ha Ön heti vagy kétheti rendszerességgel utazik, érdemes körülnéznie a START Klub kártyacsalád tagjai között, hiszen ezek valamelyikének megvásárlásával fél vagy egy évre kedvezményesen vagy akár díjmentesen is utazhat belföldi vonatokon.

Nézzük, milyen lehetőségek jöhetnek szóba. Alapvetően négyféle kártya közül lehet választani: a START Klub 50%, a START Klub Bónusz, a START Klub VIP, illetve a START Klub Prémium kártya várja az utazókat.

Vajon mire is használhatók az egyes típusok?

A START Klub 50% névre szóló, fényképes plasztikkártya, amelyet mára már közel 10 ezer utas használ rendszeresen. Tulajdonosa belföldi forgalomban, a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, valamint a GYSEV Zrt. magyarországi vonalain másodosztályú, teljes árú menetjegy váltásakor 50 százalékos, első osztály esetében pedig közel 50 százalékos kedvezményt vehet igénybe. A kedvezmény egy útra és menettérti útra is igénybe vehető, korlátlan számban. Jó hír, hogy a START Klub 50% kártya megrendelhető és meghosszabbítható online módon is. Az online igényelt kártyák első lehetséges érvényességi napja az igénylés napjától számított minimum 30, maximum 60 nap lehet.

A szintén névre szóló és fényképes START Klub Bónusz kártya az egész ország területén jegyváltás nélküli díjmentes utazást biztosít a felármentes vonatok 2. osztályán. A Bónusz kártyát így elsősorban azoknak ajánlja a vasúttársaság, akik vasúti utazásuk során jellemzően nem vagy csak ritkán vesznek igénybe expressz, InterCity, EuroCity, EuroNight vagy railjet vonatot, ugyanakkor hetente többször is utaznak. 1. osztályú, valamint a pót-és helyjegyköteles vonatokon történő utazáshoz a felárak megfizetése kötelező, de a START Klub kártyacsalád tagjaival, így a START Klub Bónusz kártyával is a gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül.

A fényképes, névre szóló START Klub VIP az ország egész területén (a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán) jegyváltás nélküli díjmentes utazást biztosít bármely vonat 1. és 2. osztályán. A VIP kártyát azoknak ajánlják, akik gyakran utaznak nagyobb távolságokra feláras, például InterCity vonatokkal. Örvendetes, hogy ha valaki díjmentes helyjegyet szeretne, azt kártyaszáma alapján telefonon is megrendelheti a MÁVDIREKT számán: +36 (1) 3 49 49 49, +36 (20/30/70) 499 4999. A kártya tehát érvényességén belül korlátlan utazási szabadságot kínál tulajdonosának.

Mindhárom fényképes kártyához Társkártyát válthat családtagja részére. Az éves Társkártya mind 26 év alatt, mind 26 év felett a féléves kártya árával megegyező áron vásárolható meg.

És végül nézzük, milyen lehetőséget rejt a START Klub Prémium. Ez a kártya nem névre szól, hanem felmutatóra, így cégek számára előnyös. Az adott vállalat bármely dolgozója, bármely belföldi viszonylaton, bármely kocsiosztályon és vonattípuson külön jegy megvásárlása nélkül utazhat.

A kerékpárral utazóknak is mindenképpen hasznos megvásárolni valamelyik START Klub kártyát, ugyanis ők 25 százalékos kedvezményt kapnak a kerékpárjegy árából. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban, az interneten és jegykiadó automatáknál váltható meg.

További információ: www.mavcsoport.hu

Magasabb osztály jegyváltás nélkül

Egyes kártyákkal akár egész évben jegyváltás nélkül vehet igénybe magasabb minőségi osztályú vonatokat is, mint amilyen például az InterCity. Léteznek névre szóló, fényképpel ellátott kártyák, de felmutatóra szóló konstrukciót is kínál a MÁV-START.

Az összeállítást a MÁV-START Zrt. támogatta


Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.