2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Vádat emeltek a Jobbik EP-képviselője ellen

Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

A politikust az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, három rendbeli, folytatólagosan elkövetett hamismagánokirat-felhasználással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. Kovács Béla és három vádlott-társa szabadlábon védekezik.

Az Európai Parlament képe Kovács Béláról, a Jobbik európai parlamenti képviselőjéről, aki kilépett a Jobbikból, miután vádat emeltek ellene (MTI/Európai Parlament/Didier Bauwaerts)

A feljelentés alapján indult nyomozásban a legfőbb ügyész még 2014. május 12-én indítványozta, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A képviselő mentelmi jogát végül közel másfél év elteltével, 2015. október 14-én függesztették fel. Ezután történhetett meg a megalapozott gyanú közlése, amelynek lényege szerint a képviselő a kémtevékenységet egy idegen állam érdekében, a titkosszolgálat részére folytatta.
Kovács Béla szerdán azt közölte, hogy tagadja a vádakat, és kilép a Jobbikból.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek