2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Vádat emeltek a Szentendrei úti halálos baleset ittas okozójával szemben

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emeltek azzal a 29 éves férfival szemben, aki két ember halálát okozta egy autóbalesettel a Budapest III. kerületében található Szentendrei útnál, a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében márciusban – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat lényege szerint a vádlott többórás italozást követően gépkocsiját a megengedett óránkénti 70 kilométeres sebességet jelentősen meghaladó, óránkénti 165-170 kilométeres sebességgel vezette. A város felé haladva belerohant a balra nagy ívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek autójába.


/Fotó: MTI

A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, míg a vádlott súlyosan megsérült.

A júliusig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett férfira az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Ezen túlmenően kezdeményezték végleges eltiltását a közúti járművezetéstől, mivel a hatóság megállapította alkalmatlanságát a vezetésre.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a közleményben.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzmadár

  Tűzmadár

  Egy hatalmas méretű madár  került fel egy újbudai tűzfalra. A 300 m2-nél nagyobb alkotás egy XI.

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.