EUR: 323,41 Ft
CHF: 285,42 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Vádat emeltek a Szentendrei úti halálos baleset ittas okozójával szemben

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emeltek azzal a 29 éves férfival szemben, aki két ember halálát okozta egy autóbalesettel a Budapest III. kerületében található Szentendrei útnál, a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében márciusban – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat lényege szerint a vádlott többórás italozást követően gépkocsiját a megengedett óránkénti 70 kilométeres sebességet jelentősen meghaladó, óránkénti 165-170 kilométeres sebességgel vezette. A város felé haladva belerohant a balra nagy ívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek autójába.


/Fotó: MTI

A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, míg a vádlott súlyosan megsérült.

A júliusig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett férfira az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Ezen túlmenően kezdeményezték végleges eltiltását a közúti járművezetéstől, mivel a hatóság megállapította alkalmatlanságát a vezetésre.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a közleményben.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Zavarhatják a különböző vezeték nélküli ipari, nagy teljesítményű wifieszközök vagy biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések a meteorológiai radarok működését, amelyek emiatt nem képesek helyesen jelezni egy vihart a légi irányítóknak, a külföldi meteorológiai szolgálatoknak vagy a tömegmédiumoknak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.