2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Választási csalással vádolják a Jobbikot

Hazudik a Vona Gábor vezette Jobbik országos vezetése – állítja a Lokálnak a párt bátonyterenyei alapszervezetének egykori társelnöke. Kecskés Roland szerint bírósági ítélet mondja ki, hogy a Jobbik választási csalást követett el.

Sorra lá­zad­nak fel a Job­bik alap­szer­ve­ze­tei. Vonát a párt tönk­re­te­vő­jé­nek, el­áru­ló­já­nak tart­ják és a le­vál­tá­sára készül­nek – írta korábban a Ripost. A lap szerint Eger és Zalaegerszeg mellett a Nógrád megyei Bátonyterenyén is feszült a helyzet. „A bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt szerintük emberi jogokat sértő működése miatt” – állítja a Ripost, amit a Lokálnak megpróbáltak cáfolni a jobbikosok, „teljesen falsnak” nevezve az információt.


Kecskés Roland, a Jobbik 2008–2010 között Bátonyterenyén működött alapszervezetének társelnöke szerint a Jobbik vezetése hazudott.

 – Mindmáig pereljük a párt vezetését. Egyrészt azért, mert most már jogerős ítélet mondja ki, hogy jogellenes volt a szervezetünk 2010-es feloszlatása, másrészt azért, mert a per során olyan részletek derültek ki, amelyek miatt személyiségi jog megsértése miatt kártérítési felelősséggel is tartozik a párt, továbbá azért is, mert az ellenünk végrehajtott puccs során álláspontunk szerint a Jobbik vezetése Vona Gábor elnök tudtával választási csalást is elkövetett – állítja az egykori társelnök.

A történet kiindulópontja az, hogy Kecskés Roland és Sőregi Sándor 2008-ban Jobbik-alapszervezetet alapított Bátonyterenyén, mintegy 20-25 fős tagsággal. Hogy ne híguljon fel a csapat, az újonnan érkezőket arra biztatták, legyenek előbb pártoló tagok, és ha látták, mit is csinál a Jobbik valójában, akkor lépjenek be a pártba. Ezért elutasították azt a tagtársukat is, aki egyszer csak megjelent egy papírral, amelyre 50 név volt felírva, akik szerinte mindenképpen rendes tagok akarnak lenni. Csakhogy Kecskésék szerint ezek közül sokan azt sem tudták, mi fán terem a Jobbik.


De úgy tűnik, a tagtársnak jobbak voltak a kapcsolatai a pártvezetéssel, mert ezek után az eredeti csapat mindössze egy ugyanolyan határozatot kapott, mint amilyet a mostanában „lázongó” alapszervezetek, miszerint nem mutatnak kellő aktivitást, ezért feloszlatják őket.

– Mi ezt megelőzően már összeállítottunk egy jelöltlistát, ami ilyenkor az alapszervezet feladata, a választási irodához viszont a minket „megpuccsolók” köréből összeállított listát adott le a párt. Ez jogellenes, sőt mivel az illegitim módon jelölt személyek elindultak a választáson, a párt választási csalást is elkövethetett – szögezte le Kecskés, aki hangsúlyozta: továbbra is céljuk, hogy jogi úton feloszlassák az antidemokratikusan működő pártot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn reggel az MTI-vel.

  • Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel.