2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Eger

Valóra vált Tamás álma

Ritkán találkozom olyan emberekkel, akikről el lehet mondani, hogy elérték, amire gyermekkoruktól kezdve törekedtek. Kovács Cs. Tamás egri képviselővel, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnökével beszélgetve viszont örömmel nyugtáztam, hogy azon kevesek közé tartozik, akinek sikerült megvalósítani az álmait.

– Mi még az uszodából ismerjük egymást, tizenévesként mindketten ott töltöttük az időnk jelentős részét, de ami egy igen érdekes fordulat, hogy politikus lettél. Mi vezetett a politikai pályára?


– Nos, gyermekkorom óta élénken érdeklődtem a politikai iránt. Hét-nyolc évesen figyeltem fel a Fidesz akkori kokárdás kampányára, ami nagyon megfogott, és az ezt követő években fokozatosan feltérképeztem a különböző politikai irányokat. Mindig is vonzó volt számomra az a vonal, amelyet a jelenlegi kormánypárt képvisel, így nem volt kérdés, hogy történészi tanulmányaim során és azok mellett is ezzel szeretnék foglalkozni.

Tamásnak vannak politikai tervei a jövőre nézve is

– Azért maradt az életedben a vízilabda is, nemzetközi játékvezető vagy, nemrég még magad is aktív játékos voltál. Nem furcsállják, hogy politikus és bíró is vagy egy személyben. Hogy egyezteted ezt össze?


– Azt szokták mondani, hogy „politikus, játékvezető és még rendőrnek kellene lenned”… de én a sportból nem szeretnék engedni, örök szerelmem marad a vízilabda. Sajnos idén ősztől már nem játszom mérkőzéseken, mert ez összeférhetetlen lenne a játékvezetéssel, de amikor csak tudok, lejárok az edzésekre.

– Nem sajnálod? Hiszen ezek szerint hatalmas lemondással járt.

 

– Dehogynem, óriási szívfájdalom volt, de a szív és a józan ész tekintetében a racionális érveket kellett figyelembe vennem, és azt választottam, ami hosszabb távra jelent elköteleződést a sport mellett, és a játékvezetéssel tudok nagyobb eredményeket elérni.

Nemzetközi játékvezetőként is igen sikeres az egri képviselő

 

– Képviselőként milyen terveid vannak?

– Rengeteg tervem van, és az utóbbi időben azt látom, hogy a város arculata is abba a rendkívül jó irányba változik, ami mentén a bizottsági munkámat is ki tudom teljesíteni. Szeretnénk, ha a történelmi belvárosnak nyugat-európai kinézete lenne, megszüntetve az úgymond „bazári hangulatot”. A megállító táblák egységesítésére törekszünk, végre sikerült olyan kommunikációt kialakítani a Városgondozással, ami nagyon előremutató együttműködésnek ígérkezik. Látom a saját körzetemben is – egy kertvárosi rész –, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy normális karácsonyunk legyen, eltűnjenek a lombkupacok, mert ezek korábban óriási problémát jelentettek. De említhetném a személyes szívügyemet, a Kutyabarát Város elnevezésű kezdeményezést, amiben szintén jelentős eredményeket értünk el.  További futtatókat tervezünk, még több kutyaürülék-gyűjtőedényt helyezzünk ki. Fontos, hogy minél zöldebb város legyünk, ebben a bringahálózat kiépítése is igen jelentős szerepet játszik.

Kültéri kerékpár pumpákat is helyezett ki Kovács Cs. Tamás az egri bringások örömére

 

– Végül ismét egy személyesebb dolog: nektek igen összetartó, nagy és kedves családotok van, amely nemrégiben bővült, hiszen a nővérednek gyermeke született. Vannak hasonló terveid?

– Nekem a család mindig hatalmas támogatást nyújtott, bármibe is fogtam, természetesen szeretnék én is saját családot, de a rengeteg teendő mellett ez még várat magára. Viszont abban hiszek, ha jönnie kell, akkor jönni is fog. Most Áronka, a nővérem kisfia aranyozza be a mindennapjainkat, és megható látni, hogy napról napra mennyi értelem, csibészség költözik a kis szemébe.

Szerző: Magyar Gina

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.