2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Válságos állapotba került Ytong papa

Utcán bandukolva, borzasztó állapotban találtak rá állatmentők arra az angol buldogra, amely most az életéért küzd. Nem kizárt, hogy Ytong papát meg is kínozta korábbi gazdája, ugyanis lépcsavarodás miatt műtötték a napokban.

Közösségi oldalán számolt be a napokban a Noé Állatotthon Alapítvány arról a kutyusról, amely jelenleg is az életéért küzd. ” Drukkoljatok Ytong papának. Végre túl van a kockázatos szívféreg kezelésen és kezdhettünk fellélegezni, erre ma reggel rosszul lett. Elfehéredett, összeesett. Azonnal rohantunk vele a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba, ahol az ultrahangon kiderült hatalmas a baj. A hasürege tele volt vérrel. Nem volt késlekedni való, műtőasztalra került, a hatalmas kockázat ellenére. Felnyitáskor kiderült, hogy a lépe megcsavarodott, kirepedt, vérzik és részben elhalt. Rengeteg vért vesztett befelé. Azonnal vérre is szüksége volt. Rába kutyusunk, aki szintén vizsgálaton volt a rendelőben, adta számára az életmentő vért.
Ytong papa felébredt az altatásból, melegszik a melegítő párnán és picit duzzog a világra.
A következő napok kritikusak, de muszáj sikerülnie. Gazdit kértünk neki a Jézuskától. Annyira megérdemli végre a boldog életet – írják egyebek mellett a posztban.


Ytong papa
Forrás: Facebook

Lapunk megkereste a Noé Állatotthon Alapítvány sajtószóvivőjét, hogy megtudjuk jelenleg mi a helyzet a kutyával.

– Karcagon találták állatvédők a kutyust, amely rendkívüli mértékben lesoványodott, nagyon rossz állapotban volt. Nem kizárt, hogy korábbi gazdája kínozta, ám az biztos, hogy borzasztó állapotban került hozzánk – mondta a Lokálnak Schneider Kinga. Az állatotthon sajtósa szerint sajnos válságosra fordult Ytong papa állapota, ám még bizakodnak.


Ha valaki támogatni szeretné Ytong papa újabb küzdelmét, a következő számlaszámon teheti meg:
A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek