2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szeged

Változás a megyei rendőr-főkapitányság élén

Az ünnepi állománygyűlésen Lukács János átadta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját az új főkapitánynak, Piros Attilának. Papp Károly rendőr altábornagy nyújtotta át a határozatokat, amelyeket Varga Mihály rendőr alezredes ismertetett.

Mint elhangzott, Áder János köztársasági elnök – a hivatásos szolgálatra vonatkozó felső korhatár elérése miatt – szüntette meg november 30-ai hatállyal Lukács János vezérőrnagy eddigi főkapitány szolgálati jogviszonyát, aki kiemelkedő munkája elismeréseként átvehette a Bem-szablyát. Lukács János bejelentette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter december elsejei hatállyal Piros Attila dandártábornokot bízta meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével. Az eseményen részt vett Juhász Tünde kormánymegbízott, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint B. Nagy László országgyűlési képviselő is. Az ünnepséget követően állófogadást tartottak a megjelenteknek a dóm látogatóközpontjában.


Decembertől immár Piros Attila vezényli a megyei rendőrség munkáját

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.