EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Sopron

Vár mindenkit a Soproni Műjégpálya

Bár kis csúszással, de idén is megkezdődött a koriszezon Sopronban. Egészen fiatalok is élvezik már a téli sportokat.

– A kezdeti nehézségen túl vagyunk. A közel négyhetes csúszást a hűtőberendezés meghibásodása okozta, amit szerencsére sikerült elhárítani, így már mindenki élvezheti a korizást – nyilatkozták a Soproni Műjégpályát üzemeltető cég vezetői.


Idén is népszerűnek ígérkezik a jeges móka: a soproni óvodákban meghirdetett ovihoki-tanfolyamra több mint ötvenen jelentkeztek. A szervezők szeretnének egy új, U6-os korosztályt is elindítani.
A Soproni Jégkorong Sportegyesület berkeiben megkezdődtek a jégkorongedzések az U8, U10, U14, U18, valamint a felnőtt korcsoportokban, emellett pedig a műkorcsolya is két szinten.
Az U8 és U10 tagjai az Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságában vesznek részt, míg a felsőbb korcsoportokban amatőrtornákon indulnak.

Sopronban már egészen fiatalon elkezdhetik a téli sportokat a gyermekek
Fotó: Sopjég

– A következő hetekre több programot is tartogatunk. Műkorisaink a téli szünetben lépnek fel a hazai közönség előtt Karácsonyi ének című előadásukkal. Idén is megrendezzük a Sportfelügyelettel karöltve a Sulik a jégen koriverseny-sorozatot, valamint újdonságként január 12-én tervezünk egy jeges családi napot, hokis bemutatóval, ingyenes belépéssel – nyilatkozták az üzemeltetők.

Várja a műjégpálya
A Soproni Műjégpályán hétköznap délelőttönként továbbra is az iskoláké és az óvodáké a főszerep, szerda és péntek délután (17.00–20.00), valamint hétvégente (10.00–19.00) pedig a közönség használhatja. A téli szünet nyitvatartása a hétvégivel megegyező.
Ezenkívül baráti társaságoknak, amatőr hokicsapatoknak is biztosítanak jeget az üzemeltetők.

Sopronban népszerű a jégkorong már kicsi korban
Fotó: Sopjég

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.