2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Világkupán is összejött a győri ikerdöntő!

Az Ashihara Világkupát december 2-án rendezték meg Athénban, ahol Magyarországot kilenc karatéka képviselte. A likócsi Ashihara Karate Klub három versenyzője zseniálisan szerepelt: egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A győri egyesületből Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián mutathatta meg, mit is tudnak. A győri fiúk huszonhárom órát autóztak Athénig, hogy megküzdhessenek ellenfeleikkel.


Antalics Viktor arany, Horváth Krisztián ezüst és Antalics Máté szintén ezüstérmet szerzett az athéni világkupán. (b.-j.)
Fotó: AV

Elsőként Krisztián léphetett a tatamira a –65 kg-os súlycsoportban, görög és török ellenfelek jutottak neki. Nagy iramú, kemény meccsek voltak, a döntőt azonban egy szerencsétlen csuklósérülés miatt nem tudta befejezni, így nyakába az ezüstérmet akasztották.

Következő sportolóként Antalics Viktort szólították, aki a –75 kg-osok között meccselt. Egy köríves fejrúgással leterítette görög ellenfelét, aki 10 másodpercen belül felállt, így folytathatta. Erős testütésekkel várta vissza Viktor, így a mérkőzés gyorsan eldőlt. Következett egy török srác, akit KO értékű, fejre indított rúgással hatástalanított, így a magyar harcosra a döntő várt.


Ikertestvérére, Antalics Mátéra török ellenfél várt, akit magabiztosan, fél perc után, két waazari értékű földreviteli technikával legyőzött. A következő harcos nem állt ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőben, ahol testvére, Viktor várta. Újabb ikerdöntő valósult meg tehát, mert – ahogyan korábban mi is megírtuk – a novemberi TEK- és küzdősportgálán is ez volt a végső felállás. Ott Viktor úgy döntött, lemond testvére javára az aranyról. Athénban sem történhetett máshogy, csakhogy most Máté adta át a győzelmet.

Antalics Máté és Antalics Viktor a világkupa első és második helyezettje, nem mellesleg ikrek
Fotó: HK

– Nem számít, hogy arany vagy ezüst az érem, mert egymás ellen nem kell bebizonyítani a tudásunkat. Köszönjük mindenkinek, aki itthon szurkolt nekünk. Külön köszönjük az egyesületünk többi tagjának! – zárták a győri harcosok, akik most már világkupagyőztesek is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.