EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Belföld

Vona Gábor napjai meg vannak számlálva?

Sokan a Jobbikban csak egy megfelelő pillanatra várnak, hogy puccsal söpörjék el a köpönyegforgató Vona Gábort. A Ripost birtokába került információk szerint sorra lázadnak fel  a párt alapszervezetei.

Tit­kos párt­do­ku­men­tu­mok, jegy­ző­köny­vek, belső le­ve­lek ju­tot­tak a Ri­post bir­to­kába. Ezek alapján Vona Gábor levál­tá­sára ké­szül­nek. A lázadó alapszervezetek már felvették egymással a kapcsolatot, keresik a lehetőséget a pártelnök elmozdítására. Elsősorban Toroczkai Lászlóban és Novák Elődben látják a lehetőséget Vona Gábor leváltására.


Vona a Ripost értesülései szerint kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten, a lázadó alapszervezeteket azonnal hatállyal feloszlatja, amivel újra csak olajat önt a tűzre. A feloszlatott szervezetek Vonához még hű néhány embere egyéni tagként próbál működni, amitől csak még nagyobb a zűrzavar.

Forrás: Facebook

Az egri jobbikosok laphoz eljuttatott dokumentumaiból kiderül, hogy már a pártiroda kulcsát is elvették a helyi elnöktől, ezért a lázadó tagság egy sörözőben gyűlik össze rendszeresen.


A kizárt pártagok, a feloszlatott alapszervezetek nem hagyják annyiban a dolgot, túl sok energiát öltek a Jobbikba ahhoz, hogy eltűrjék a párt szétverését. A bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt szerintük emberi jogokat sértő működése miatt – írja a Ripost.

A Vona Gábort elmozdítani akarók már felvették egymással a kapcsolatot, rendszeresen információt cserélnek, egyeztetnek, készülnek a jövőre – számol be a Ripost.

Mint ismert, a párt által delegált EP-képviselő, Morvai Krisztina nemrég mérhetetlen csalódásának adott hangot a Jobbik kapcsán, indoklása szerint Vona „lesimította a saját értékeit a Gyurcsány-féle gyűlöletpropaganda miatt átmosott agyú és szívű baloldaliak kedvéért”.

Novák Előd kemény kijelentéseket tett. 2016.06.08 fotó: Csudai Sándor

Ezt követően Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője többek között azt mondta, a Jobbik vezetése gyakorlatilag feladta az önrendelkezését, politikai és gazdasági megállapodást köthetett Simicska Lajossal. Egy későbbi interjúban pedig hozzátette: „Erősen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik művel.”

Novák Előd a hétvégén egy terjedelmes posztot tett közzé a legnagyobb közösségi médiában.

„Ide süllyedtünk: a CEU alapítója és korábbi rektorhelyettese, George Soros helytartója az Alfahíren is hirdetheti a pártlap által is büszkén kiemelve, hogy »a radikalizmusától (és radikálisaitól) megszabadult Jobbik« mennyivel jobb lenne a magukfajták számára kormányon, mint a Fidesz” – írja egyebek mellett Novák Előd.

Perrel fenyeget a Jobbik
A Lokál megkereste a témával kapcsolatban a Jobbik sajtóosztályát, ahonnan a következő választ kaptuk: „A Ripost információinak a többsége hamis, vagy a valóságot jelentősen elferdítő. Nincs nagy elégedetlenség a Jobbik alapszervezeteinek a döntő többségében. A hazugságok és a hamisan tálalt félinformációk miatt bírósághoz fogunk fordulni ismét.
Egerben sokáig két jobbikos iroda működött, az egyikben a párt alapszervezet gyűlésezett, a másik Mirkóczki Ádám képviselői irodája volt. Mivel egy városban pénzpazarlás két irodát fenntartani, így a kisebb bezárásra került már több mint fél éve. A meglévő irodát szabadon lehet használni jobbikos rendezvényekhez, de annak kulcsa értelemszerűen Mirkóczki Ádámnál és közvetlen munkatársainál van.
A bátonyterenyei információ teljesen fals. Több mint 7 éve, 2010 nyarán került feloszlatásra, majd azonnal újraalakításra a bátonyterenyei Jobbik-szervezet, amely azóta aktívan és kifogástalan módon működik. A 7 éve feloszlatott szervezet 2 tagja indított pert még 7 évvel ezelőtt a Jobbik ellen, amely azóta le is záródott jogerősen a bíróságon már évekkel ezelőtt. A 2010 nyara óta működő bátonyterenyei Jobbik-szervezet tagjai közül meg senki sem indított pert a Jobbikkal szemben, hanem aktívan dolgoznak Cseresznyés István képviselőjelöltünk kampánycsapatában, aki egyben a helyi szervezet elnöke is, immáron 7 éve. “

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.