2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Eger

Vonalkódos rendszer a kórházban

Egyedülálló vonalkódrendszert vezettek be a Markhot Ferenc Kórház fekvőbetegosztályain. A program segítségével nyomon követhető minden egyes betegnél, hogy milyen és mennyi gyógyszert, eszközt használtak föl a gyógyításuk során. Az egyéni vonalkódos azonosítás segítségével a kórház dokumentálni tudja a folyamatot, ami ezáltal ellenőrizhető, így nagymértékben nő a betegbiztonság.

Az egyes betegek ellátása során felmerült költségek is a vonalkódrendszer segítségével követhetők nyomon. Lehetőség van az egyes szervezeti egységekhez (osztályok), szakmákhoz, kezelőorvoshoz köthető betegellátás adatainak lekérdezésére, összehasonlító elemzésére.


Krázli Zoltán a rendszert fejlesztő cég igazgatója és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója

A kórház működése szempontjából a betegbiztonság mellett fontos szerepe van annak, hogy az intézmény korrekt információkkal rendelkezzen arról, hogy mennyibe kerül egy beteg ellátása. A kórházak ugyanis ismerik azokat az adatokat, hogy egy beteg ápolása után mennyit térít a finanszírozó, azt azonban nem tudják, ténylegesen mennyi pénzt fordítanak egy-egy beteg gyógyítására. Az egri kórházban alkalmazott egyedi vonalkódrendszer segítségével összehasonlíthatók az egyes terápiák mutatói – hatékonyság, gazdaságosság, a betegre fordított ápolási idő –, továbbá segítséget jelenti a hosszú távú vezetői döntések meghozataléban és a hatékony gyógyító munkában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.