EUR: 311,56 Ft
CHF: 266,38 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Székesfehérvár

Zárt ajtók mögött

Zárt ajtók mögött folytatódott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola volt igazgatójának és volt gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensének december első hétfőjén elkezdődött büntetőpere a fehérvári törvényszéken. A vádirat ismertetése nyilvános volt, majd a bíróság erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el. A perbeszédek és az ítélethirdetés nyilvános lesz – közölte honlapján a bíróság.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 1996. évtől kezdődően 26 éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója és egyben 2011 augusztusáig az ott elhelyezett kiskorú gyermekek gyámja. A II. rendű vádlott 2015 augusztusától 2016 márciusáig gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensként és növendékügyi előadóként dolgozott az intézményben.


A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója és egyben 2011. augusztusáig az ott elhelyezett kiskorú gyermekek gyámja volt Fotó: police.hu

Az I. rendű vádlott két, a cselekmény kezdetekor a 12. életévét be nem töltött, a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személlyel éveken keresztül – egyikük esetében mintegy hat éven át – több alkalommal szexuális cselekményt végzett. További három, a cselekmény kezdetekor a 14. életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló sértettel – egy esetben mintegy nyolc éven, másik esetben öt éven keresztül – végzett szexuális cselekményt, egy másik ilyen korú tanulót pedig megpróbált rábírni arra, hogy vele szexuális cselekményt
végezzen, aki azonban ettől elzárkózott. Ezenfelül az I. rendű vádlott másik két, az intézetben elhelyezett, 18. életévét be nem töltött sértettel szemben tanúsított súlyosan szeméremsértő magatartást. Egy további ilyen korú sértettel pedig rendszeresen szexuális cselekményt végzett, míg egy másik, 15. életévét be nem
töltött kiskorúhoz megpróbált szexuálisan közeledni, súlyosan megszegve ezzel a feladatából eredő kötelezettségét és veszélyeztetve a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését.
A II. rendű vádlott a nevelése, felügyelete alatt álló, 14. életévét be nem töltött sértettel egy alkalommal szexuális cselekményt végzett. További három esetben pedig a 14. életévét betöltött sértettekkel szemben fennálló hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve végzett velük szexuális cselekményt, súlyosan megszegve ezzel a feladatából
eredő kötelezettségét és veszélyeztetve a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését – fogalmaz a közlemény.
A szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.