2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Székesfehérvár

Zárt ajtók mögött

Zárt ajtók mögött folytatódott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola volt igazgatójának és volt gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensének december első hétfőjén elkezdődött büntetőpere a fehérvári törvényszéken. A vádirat ismertetése nyilvános volt, majd a bíróság erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el. A perbeszédek és az ítélethirdetés nyilvános lesz – közölte honlapján a bíróság.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 1996. évtől kezdődően 26 éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója és egyben 2011 augusztusáig az ott elhelyezett kiskorú gyermekek gyámja. A II. rendű vádlott 2015 augusztusától 2016 márciusáig gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensként és növendékügyi előadóként dolgozott az intézményben.


A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója és egyben 2011. augusztusáig az ott elhelyezett kiskorú gyermekek gyámja volt Fotó: police.hu

Az I. rendű vádlott két, a cselekmény kezdetekor a 12. életévét be nem töltött, a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személlyel éveken keresztül – egyikük esetében mintegy hat éven át – több alkalommal szexuális cselekményt végzett. További három, a cselekmény kezdetekor a 14. életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló sértettel – egy esetben mintegy nyolc éven, másik esetben öt éven keresztül – végzett szexuális cselekményt, egy másik ilyen korú tanulót pedig megpróbált rábírni arra, hogy vele szexuális cselekményt
végezzen, aki azonban ettől elzárkózott. Ezenfelül az I. rendű vádlott másik két, az intézetben elhelyezett, 18. életévét be nem töltött sértettel szemben tanúsított súlyosan szeméremsértő magatartást. Egy további ilyen korú sértettel pedig rendszeresen szexuális cselekményt végzett, míg egy másik, 15. életévét be nem
töltött kiskorúhoz megpróbált szexuálisan közeledni, súlyosan megszegve ezzel a feladatából eredő kötelezettségét és veszélyeztetve a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését.
A II. rendű vádlott a nevelése, felügyelete alatt álló, 14. életévét be nem töltött sértettel egy alkalommal szexuális cselekményt végzett. További három esetben pedig a 14. életévét betöltött sértettekkel szemben fennálló hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve végzett velük szexuális cselekményt, súlyosan megszegve ezzel a feladatából
eredő kötelezettségét és veszélyeztetve a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését – fogalmaz a közlemény.
A szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.