2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Zsidózás után cigányozás a Jobbikban

Mint az állatokról, úgy beszélt a cigányságról korábban a Szent Korona rádióban Apáti István, a Jobbik egykori és Toroczkai László, a Jobbik jelenlegi alelnöke – figyelt fel rá a Magyar Idők. Előbbi szerint a cigányok csak az erőszakból értenek, utóbbi pedig egy roma asszony sterilizálását javasolta élő adásban.

Úgy tűnik, a Szent Korona rádió archívuma kifogyhatatlan tárháza az olyan bizonyítékoknak, amelyek alátámasztják: hiába a néppártosodási álca, a Jobbikot ma is azok vezetik, akik korábban nyíltan rasszista, kirekesztő megnyilvánulásaikkal nyerték el saját választóik bizalmát. A Magyar Idők egy olyan felvételt ásott elő a Szent Korona rádió rögzített műsorai közül, amelyben Toroczkai László, a Jobbik jelenlegi és Apáti István, a párt tavaly leköszönt alelnöke a hírhedt Zagyva György Gyula – korábbi jobbikos országgyűlési képviselő – társaságában egyaránt úgy beszéltek a magyarországi cigányságról, mintha valamilyen állatfaj szokásairól értekeznének.


A 2010. decemberi és 2011. januári felvételeken Apáti azt magyarázza Toroczkainak és Zagyvának, hogy „a cigányság jelentős részével szemben nem lehet másként fellépni, csak akár a verbális, akár a fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek”.

Az egykori szkínhed, Zagyva György Gyula azzal tromfol rá, hogy egy 80 százalékban cigány gyermekeket oktató iskoláról szólva megjegyzi, hogy „ha kitör a párzási időszak, akkor nincs megállás… akár hímek, akár nőstények, ilyen agresszívak tudnak lenni”.


Vona Gábor pártelnök és Apáti István
Fotó: MTI

A beszélgetés harmadik szereplője, az ásotthalmi polgármesterség mellett jelenleg Jobbik-alelnöki szerepkörben is tetszelgő Toroczkai László sem maradt le a többiektől, egy cigány anyával kapcsolatban megjegyezte: „az ilyen, Mónika-show-ba illő anyukákat (…) jobb lett volna sterilizálni”. „Kémiailag” – vágta rá végül a cigányság nagy szakértője, Zagyva György Gyula.

A Jobbik szerint a néppártosodásuk éppen abból áll, hogy a korábbi vadhajtásoktól igyekeznek megszabadulni. Ugyanakkor az idézett beszélgetés három résztvevője közül kettő ma is meghatározó alakítója a Jobbik politikájának.

Ismert: a Szent Korona rádió más műsoraiban is botrányos, antiszemita kijelentésekre ragadtatták magukat jobbikosok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek