EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XIV.kerület

Zugló érdeke ellen szavazott Karácsony Gergely polgármester

Karácsony Gergely polgármester reklámadó bevezetésére tett javaslatot, amely 12 ezer forintban határozta volna meg a közterületi hirdetési táblák négyzetmétere után fizetendő adót.

Ez a javaslat az előzetes becslések szerint évi 30–60 millió forint pluszt jelentett volna az amúgy finanszírozási problémákkal küszködő zuglói önkormányzatnak. Ám a javaslatból mégsem lett semmi, és ezt a polgármesternek is köszönheti a kerület. Dr. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke szerint ez így nem mehet tovább!


Dr. Jelen Tamás a Fidesz zuglói választókerületi elnöke sajnálkozását fejezte ki az esettel kapcsolatban

Simicska Lajos pártja, a Jobbik ugyanis nem akarta, hogy pluszbevételhez jusson Zugló, ezért módosító javaslatában nulla forint fizetendő adóra tett javaslatot. Az indítvány ugyan elvérzett, de az igazi csavar csak ezután következett, ami intő jel kell, hogy legyen a zuglóiaknak. Karácsony Gergely eredeti, 12 ezer forint/négyzetméteres javaslatát ugyanis sem a Jobbik, sem az MSZP nem támogatta, sőt végül maga Karácsony Gergely sem szavazta meg!

Zuglóban már összenőtt, ami összetartozik, hiszen így Karácsony Gergely a Jobbikkal és az MSZP-vel közösen akadályozta meg, hogy évi több tíz milliós pluszbevétele legyen Zuglónak, így a kerület lakosai életkörülményeinek javítása helyett a Jobbik és az MSZP pártpolitikai érdekei érvényesültek. A pártpolitika ismét megelőzte a zuglóiak érdekét!


Dr. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az MSZP és a Jobbik közös pártpolitikai érdekei fontosabbak Karácsony Gergely polgármester számára, mint a kerületben lakók érdekei.
– Bár mindez nem meglepő, hiszen a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes, az MSZP pedig Gyurcsány Ferenc befolyása alatt áll, akinek közéleti tevékenysége a mai magyar politika mélypontját jelenti – mondta lapunknak dr. Jelen Tamás, aki hozzátette, a zuglói Fidesz felszólítja Karácsony Gergely polgármestert, hogy oligarchák és pártpolitikai érdekek helyett a zuglóiak érdekeit képviselje!

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.