2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIV.kerület

Zugló érdeke ellen szavazott Karácsony Gergely polgármester

Karácsony Gergely polgármester reklámadó bevezetésére tett javaslatot, amely 12 ezer forintban határozta volna meg a közterületi hirdetési táblák négyzetmétere után fizetendő adót.

Ez a javaslat az előzetes becslések szerint évi 30–60 millió forint pluszt jelentett volna az amúgy finanszírozási problémákkal küszködő zuglói önkormányzatnak. Ám a javaslatból mégsem lett semmi, és ezt a polgármesternek is köszönheti a kerület. Dr. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke szerint ez így nem mehet tovább!


Dr. Jelen Tamás a Fidesz zuglói választókerületi elnöke sajnálkozását fejezte ki az esettel kapcsolatban

Simicska Lajos pártja, a Jobbik ugyanis nem akarta, hogy pluszbevételhez jusson Zugló, ezért módosító javaslatában nulla forint fizetendő adóra tett javaslatot. Az indítvány ugyan elvérzett, de az igazi csavar csak ezután következett, ami intő jel kell, hogy legyen a zuglóiaknak. Karácsony Gergely eredeti, 12 ezer forint/négyzetméteres javaslatát ugyanis sem a Jobbik, sem az MSZP nem támogatta, sőt végül maga Karácsony Gergely sem szavazta meg!

Zuglóban már összenőtt, ami összetartozik, hiszen így Karácsony Gergely a Jobbikkal és az MSZP-vel közösen akadályozta meg, hogy évi több tíz milliós pluszbevétele legyen Zuglónak, így a kerület lakosai életkörülményeinek javítása helyett a Jobbik és az MSZP pártpolitikai érdekei érvényesültek. A pártpolitika ismét megelőzte a zuglóiak érdekét!


Dr. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az MSZP és a Jobbik közös pártpolitikai érdekei fontosabbak Karácsony Gergely polgármester számára, mint a kerületben lakók érdekei.
– Bár mindez nem meglepő, hiszen a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes, az MSZP pedig Gyurcsány Ferenc befolyása alatt áll, akinek közéleti tevékenysége a mai magyar politika mélypontját jelenti – mondta lapunknak dr. Jelen Tamás, aki hozzátette, a zuglói Fidesz felszólítja Karácsony Gergely polgármestert, hogy oligarchák és pártpolitikai érdekek helyett a zuglóiak érdekeit képviselje!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.