EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

150 millióból fejlődik Csokvaomány

Kormányhatározat született 2017 december végén Csokvaomány község önkormányzatának 150 millió forint értékű támogatásáról. Az összeg a helyi konyha korszerűsítésére és útfelújításra használható fel.

A kormány 2082/2017. (XII. 28.) számú határozatában jelent meg, hogy Csokvaomány Község Önkormányzata a település konyhájának felújítására és belterületi útjai egy részének fejlesztésére 150 millió forint támogatásban részesül. Mindez a helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatási keretéből történhet, a végrehajtásáért pedig a nemzetgazdasági és a belügyminiszter tartozik felelősséggel.


Fotó: Lokál
Négy utca és a konyha is megújul a községben – közölte Tóth Zsuzsanna polgármester

A település 2017. október 1-jén megválasztott polgármestere örömmel vette tudomásul a jó hírt. Tóth Zsuzsanna elmondta: a számukra megítélt összegből a jelenleg 70 fős Rákóczi utcai főzőkonyhát korszerűsítik és 100 személyesre bővítik. A rossz állapotba került utak közül a Köztársaság út 350, a Jókai út 250, a Margaréta út 500, a Martinovics út pedig 250 méteres hosszon kap új aszfaltot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.