EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Ózd

150 millióból fejlődik Csokvaomány

Kormányhatározat született 2017 december végén Csokvaomány község önkormányzatának 150 millió forint értékű támogatásáról. Az összeg a helyi konyha korszerűsítésére és útfelújításra használható fel.

A kormány 2082/2017. (XII. 28.) számú határozatában jelent meg, hogy Csokvaomány Község Önkormányzata a település konyhájának felújítására és belterületi útjai egy részének fejlesztésére 150 millió forint támogatásban részesül. Mindez a helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatási keretéből történhet, a végrehajtásáért pedig a nemzetgazdasági és a belügyminiszter tartozik felelősséggel.


Fotó: Lokál
Négy utca és a konyha is megújul a községben – közölte Tóth Zsuzsanna polgármester

A település 2017. október 1-jén megválasztott polgármestere örömmel vette tudomásul a jó hírt. Tóth Zsuzsanna elmondta: a számukra megítélt összegből a jelenleg 70 fős Rákóczi utcai főzőkonyhát korszerűsítik és 100 személyesre bővítik. A rossz állapotba került utak közül a Köztársaság út 350, a Jókai út 250, a Margaréta út 500, a Martinovics út pedig 250 méteres hosszon kap új aszfaltot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.