EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a beruházás 2019 második felének végéig valósul meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet alapterülete emeletráépítéssel bővül, ami lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, illetve Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejön. Bővítik a liftet is, hogy azzal fekvőbetegeket is lehessen szállítani.


Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba kerül, az informatikai eszközök cseréje pedig 31 millióba. A XVII. kerületi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, ebből a pénzből a többi között új, 130 férőhelyes parkolót alakítanak ki a rendelőintézetnél.

(Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.