EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

200 millió forintból újult meg a bölcsőde

Mintegy 164 gyermeket gondozhatnak és nevelhetnek méltó, magas színvonalú környezetben a 200 millió forintból megújult Kertvárosi Bölcsődében.

A tavaly februárban kezdődő munkálatok ideje alatt mintegy 10 gondozási hely újult meg közel 200 millió forintból. Jelentős energetikai korszerűsítésen esett át az épület, elvégezték a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítést, teljesen megújultak a belső felületek, a falak és a padlóburkolatok. A csoportszobákba új, beépített bútorzat és falvédők kerültek. Emellett teljesen felújították a szociális helyiségeket, és eszközbeszerzésre is volt lehetőség.


Az új, korszerű környezet 164 gyermek gondozásához biztosítja a megfelelő hátteret.

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester az intézményben tett látogatásán hangsúlyozta: Hódmezővásárhelyen kiemelt szerepe van a gyermekek gondozásának, nevelésének, ezért a város úgy döntött, hogy a bölcsődéktől a középiskolákig mindent felújít, hogy kicsik és nagyok a legjobb körülmények között tudjanak tanulni, nevelésben részesülni. Különösen fontos ez a növekvő születésszámokat tekintve, hiszen míg 2010-ben 374 gyermek született Vásárhelyen, addig tavaly már 512, ami közel 37 százalékos növekedést jelent. Mindez azt mutatja, hogy a hódmezővásárhelyi fiatalok kedvet kaptak a gyermekvállaláshoz, ez többek között a város és a kormány családpolitikájának köszönhető, amely kedvező feltételeket biztosít a családalapításhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.