EUR: 322,73 Ft
CHF: 282,56 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Hódmezővásárhely

200 millió forintból újult meg a bölcsőde

Mintegy 164 gyermeket gondozhatnak és nevelhetnek méltó, magas színvonalú környezetben a 200 millió forintból megújult Kertvárosi Bölcsődében.

A tavaly februárban kezdődő munkálatok ideje alatt mintegy 10 gondozási hely újult meg közel 200 millió forintból. Jelentős energetikai korszerűsítésen esett át az épület, elvégezték a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítést, teljesen megújultak a belső felületek, a falak és a padlóburkolatok. A csoportszobákba új, beépített bútorzat és falvédők kerültek. Emellett teljesen felújították a szociális helyiségeket, és eszközbeszerzésre is volt lehetőség.


Az új, korszerű környezet 164 gyermek gondozásához biztosítja a megfelelő hátteret.

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester az intézményben tett látogatásán hangsúlyozta: Hódmezővásárhelyen kiemelt szerepe van a gyermekek gondozásának, nevelésének, ezért a város úgy döntött, hogy a bölcsődéktől a középiskolákig mindent felújít, hogy kicsik és nagyok a legjobb körülmények között tudjanak tanulni, nevelésben részesülni. Különösen fontos ez a növekvő születésszámokat tekintve, hiszen míg 2010-ben 374 gyermek született Vásárhelyen, addig tavaly már 512, ami közel 37 százalékos növekedést jelent. Mindez azt mutatja, hogy a hódmezővásárhelyi fiatalok kedvet kaptak a gyermekvállaláshoz, ez többek között a város és a kormány családpolitikájának köszönhető, amely kedvező feltételeket biztosít a családalapításhoz.

Kapcsolódó Cikkek