EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Érd

2018 percig pattogott a labda

Tizedik alkalommal rendezte meg maratoni hosszúságú röplabda-vetélkedését az érdi Delta RSE, idén új helyszínen, a Batthyány sportiskolában. Ennek a hagyományos januári versengésnek mindig annyi játékperc az ideje, ahány évet írunk, ezúttal tehát 2018 percen át küzdöttek egymással a csapatok.

Tizennyolc együttes több mint kétszáz játékosa lépett a két pályára és játszotta le a torna mintegy kilencven meccsét. Pénteken éjfélkor kezdtek, és vasárnap, kilenc óra után 38 perccel értek véget a küzdelmek.


Életkort és nemek megoszlását tekintve is vegyes csapatokat láthattak a nézők

A rendezvény díszvendége volt Kotsis Attiláné, aki annak idején olimpiai negyedik helyre vezette szövetségi kapitányként a magyar női válogatottat, valamint Buzek László 266-szoros válogatott röplabdázó.

A vegyes röplabda szabályai szerint a mérkőzések két nyert szettig tartottak. Harmadik helyezést ért el a tavalyi győztes, az Ádi és a mókusok nevű csapat, nekik a díjat Simó Károly, Érd alpolgármestere adta át. Ezüstérmes lett a Tobagói Pingvinek  együttese, ők Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős államtitkártól vehették át az elismerést.

A győztes Torrente együttese (szemben)

A Torrente csapata – a győzelem után

A torna győztese, a Torrente együttese Simicskó István honvédelmi minisztertől kapta meg a jól megérdemelt díjat.

Simicskó István honvédelmi miniszter nemcsak díjat adott át, hanem értékelte is a tornát – a kép jobb szélén a magyar röplabda „élő legendája” , Kotsis Attiláné Fotók: Boros Sándor

A tornagyőztes csapat, mintegy „bónuszként”, gálameccset vívhatott a magyar női és férfi szenior válogatott vegyes csapatával.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.