2018. április 20., péntek
Tivadar

PR

2019 őszére megépül az M2 gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakasza

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásának köszönhetően a teljes, közel 20 km-es szakasz 2X2 sávos, burkolt leállósávokkal kialakított gyorsforgalmi úttá épül át, így Budapest és Vác között végig 110 km/h-val haladhatnak majd az arra közlekedők.

Az új fel- és lehajtó ágak kiépítésével megvalósuló, Fótnál létesülő félcsomópont közvetlen kapcsolatot teremt Budapest irányába. Sződligeten és Dunakeszi északi részénél új különszintű csomópontok kerülnek kialakításra. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő kétoldali komplex pihenők az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé épülnek át. A beruházás részeként 14 híd megújul, továbbá  6 új híd is épül, ebből egy a Vácra vezető vasútvonal felett vezet majd át. A zajhatás csökkentésének érdekében összesen 2,8 km hosszúságban zajárnyékoló fal épül, valamint 4 és fél hektáros területen új erdőt telepítenek.


2019 őszétől a 2. sz. főút menti települések tehermentesülnek az átmenő forgalom alól: Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác.  A beruházásnak köszönhetően a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik, a balesetek száma csökkenni fog.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folytatja az expanziót a SPAR

  Folytatja az expanziót a SPAR

  Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket.

 • Jön az év első péntek 13-ája! Ne féljünk tőle!

  Jön az év első péntek 13-ája! Ne féljünk tőle!

  Itt az év első péntek 13-ája. Balszerencseűző talizmánokat előkészíteni, szerencsehozó kabalákat elővenni! Sokan balszerencsés dátumnak tartják ezt a napot, mások pedig jó alkalomnak tartják, hogy megkísértsék Fortunát: a lottózókban ilyenkor mindig megugrik a forgalom.

 • Gazdálkodj okosan a hulladékkal!

  Gazdálkodj okosan a hulladékkal!

  Szolnokon április 4-én ezzel a címmel tartotta idei harmadik Zöldkonferenciáját – Baja és Vasvár után – a környezettudatos nevelésről és szemléletformálásról a környezetügyért is felelős Földművelésügyi Minisztérium.

 • Szolnokon is sportot űztek a szelektív hulladékgyűjtésből

  Szolnokon is sportot űztek a szelektív hulladékgyűjtésből

  Játszva tanultak a szelektív hulladékgyűjtésről a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás játékok nevet viselő, Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!